Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casey MQ – “The Make Believe” (feat. Oklou)

De Canadese Casey MQ mag dan niet meteen een belletje doen rinkelen bij de gemiddelde muziekliefhebber, toch werkte de beste man al samen met namen als Christine and The Queens, Carly Rae Jepsen en PinkPantheress. Daarnaast bedacht hij tijdens de welbekende pandemie die de vroege jaren twintig van deze eeuw tekende Club Quarantine, een virtuele queer club waar onder meer Charli XCX en Lady Gaga langskwamen. Die periode ligt inmiddels achter ons en dus is het ook voor MQ tijd om vooruit te kijken, al blijft hij wel ronddwalen op het kruispunt tussen klassiek en hedendaags, tussen piano en elektronica. Met “The Make Believe” krijgen we de eerste single van zijn nieuwe plaat te horen die later dit jaar verschijnt en daarvoor sloeg hij de handen in elkaar met Oklou.

Oklou en Casey MQ zijn geen vreemden voor elkaar, want in 2017 brachten de twee samen een ep uit: For the Beasts. Sindsdien kruisten hun wegen met de regelmaat van de klok en zo dus ook op “The Make Believe”. De song gaat verrassend breekbaar van start terwijl op de achtergrond een rijk landschap vorm krijgt. Elektronische klanken spelen verstoppertje met de piano en weten zo een bijzondere dynamiek te creëren. Het lijkt bijna alsof de song overgaat in “Your Song” van Rita Ora, maar op het laatste moment slaat het nummer toch een andere weg in. Wanneer de stem van Oklou weerklinkt, lijkt een extra dimensie zich aan het geheel toe te voegen en net die nieuwe laag zorgt ervoor dat de twee onze aandacht blijven vasthouden. Hier en daar merken we dat Casey MQ flirt met meer toegankelijke popelementen, al ware het maar om het tempo wat de hoogte in te duwen naar het einde toe. “The Make Believe” is een bijzonder fijne song voor de popliefhebber die op zoek is naar meer en daardoor zijn wij ook erg benieuwd naar de nieuwe langspeler van Casey MQ.

Later that day, the day before, or the day before that, het nieuwe album van Casey MQ, verschijnt op 7 juni via Ghostly International.

Casey MQ – Facebook / Instagram
Oklou – Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 2): Op automatische piloot

Na een veredelde opwarmingsronde op woensdag was het gisteren tijd om de hele DOUR-weide open te gooien voor het publiek. Muzikaal kwam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Flume - Palaces (★★): Een verplicht nummertje met positieve randjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten fans van Flume teleurstellen want nee, hij lost de torenhoge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Missal - "insecure"

In de afgelopen maanden onderging Donna Missal een echte muzikale metamorfose. Nadat ze twee popalbums uitbracht met duidelijke rockinvloeden, gooit ze het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.