Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & KETTAMA – “Fen Violet”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In een wereld waar dance en elektronische muziek vanuit elke slaapkamer kan komen, is het voor oudere rotten in het vak soms moeilijk om boven water te blijven. Gelukkig blijft het respect voor Underworld tot op vandaag best groot, want in ons land wordt het duo mooie shows in Vorst Nationaal gegund. Dat zal vooralsnog zonder nieuw album onder de arm zijn, al hebben de Britten natuurlijk een discografie om U tegen te zeggen én verschijnt er de laatste tijd heel wat nieuw materiaal. “and the colour red…” en “denver luna” waren recent nog twee singles, nu slaan Karl Hyde en Rick Smith de handen in elkaar met de Ierse producer KETTAMA voor het nieuwe “Fen Violet”.

En die single klinkt eigenlijk perfect zoals een band als Underworld zou moeten klinken in 2024. Met iets meer dan vier minuten op de klok krijgen we een geluid dat zowel doet terugdenken aan de hoogdagen van het duo, alsook toegankelijk klinkt voor de hedendaagse commerciële radiozender. Natuurlijk blijft het Hyde’s hypnotiserende stemgeluid dat de hoofdrol speelt, al zijn het daarnaast ook wel beats die je rechtstreeks een zweterige boiler room in knallen. Zonder dat het er echt verschroeiend aan toe gaat, is “Fen Violet” wel zo’n nummer dat perfect zou kunnen opgaan in een pompende set. En dat hebben we toch nog altijd graag van levende legenden.

Op vrijdag 29 maart staat Underworld in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2148 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Vorst Nationaal: Zoekende, niet radeloos

Terwijl de dinosauriërs in de rockwereld nog niet zijn uitgestorven, zouden we bijna vergeten dat soortgelijke titanen ook rondlopen in de dancewereld….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld - "denver luna (acapella)"

Karl Hyde en Rick Smith zijn de zestig gepasseerd, maar blaken nog steeds van gezondheid. Onder de naam Underworld blijven ze namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.