Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld – “denver luna (acapella)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Karl Hyde en Rick Smith zijn de zestig gepasseerd, maar blaken nog steeds van gezondheid. Onder de naam Underworld blijven ze namelijk de pioniers van de underground ravecultuur. Dubnobasswithmyheadman bestaat volgend jaar dertig jaar. Het album hoeft daarentegen niet in te boeten aan relevantie, al kwam de grote ommezwaai pas bij “Born Slippy”. Het anthem belandde op de cultfilm Train Spotting en bleef sindsdien generaties beroeren. Voor ze het goed en wel beseften, sloegen ze daarmee een brug naar een gitaarminnend publiek. Samen met Chemical Brothers en The Prodigy was het geen raar zicht meer dat dance-acts rockfestivals afsloten. Intussen blijft Underworld ook nieuwe muziek uitbrengen waaronder recent “and the colour red“.

“denver luna (acapella)” is allesbehalve een smerige of harde banger. Hyde en Smith zoeken eerder een toevlucht naar het spirituele en doen het ditmaal zonder beats. Hyde zet zijn stem op de voorgrond en met de nodige effecten hebben zijn zanglijnen een zalvend effect. Of de single hint naar een volwaardige release is voorlopig nog onduidelijk. Underworld blijft echter inzetten op connectie en doet dat goed. De lyrics zijn namelijk cryptisch en zorgen tegelijk voor een herkenbaar gevoel. Daarbij lijkt “denver luna (acapella)” ons gemaakt te zijn voor de flitsende liveshows, waarbij er steevast wordt geprobeerd om de toeschouwers even weg van de wereld te laten zijn.

Op 13, 14, 15 en 16 maart speelt Underworld in de Gashouder in Amsterdam. Alle shows zijn uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Vorst Nationaal: Zoekende, niet radeloos

Terwijl de dinosauriërs in de rockwereld nog niet zijn uitgestorven, zouden we bijna vergeten dat soortgelijke titanen ook rondlopen in de dancewereld….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & KETTAMA - "Fen Violet"

In een wereld waar dance en elektronische muziek vanuit elke slaapkamer kan komen, is het voor oudere rotten in het vak soms…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Prodigy, Nas en De La Soul voor Lokerse Feesten!

Ook vandaag een doosje met nieuwe namen voor de festivalzomer van 2024! Dit keer is Lokerse Feesten opnieuw aan de beurt, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.