Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld – “and the colour red”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Karl Hyde en Rick Smith hebben zichzelf met bijna dertig jaar op de teller zonder enige twijfel een legendenstatus toegekend. Underworld staat dan ook steevast in het woordenboek van iedereen die de elektronische muziek een warm hart toedraagt, maar het ziet ernaar uit dat er ook een nieuwe generatie kennis zal maken met het duo. Vorig jaar al trokken de Britten langs enkele festivals, waaronder ook Pukkelpop, wat al een hint was naar een nieuw hoofdstuk. Nieuw materiaal kregen we weliswaar nog niet te horen, maar toen Underworld enkele dagen geleden het podium in Londen betrad, kregen hits als “Born Slippy (Nuxx)” en “Two Months Off” plots gezelschap van een vijftal nieuwe nummers.

Met “and the colour red” krijgt een van die nieuwe nummers meteen ook een eigen singlerelease. Met die nieuwste creatie trekt Underworld richting boiler room, want de track hangt aan elkaar met een gigantisch donkere beatsectie. Terwijl de baskasten hun uitersten verkennen, horen we, naast Hyde die de tracktitel af en toe herhaalt, enkele elektronische extraatjes die wat glimmende randjes aan het donkerrode geluid geven. Naarmate “and the colour red” vordert, bloeit de single beetje bij beetje meer open, maar helaas gaat het nooit echt ergens naartoe. Hoe dan ook is deze release van Underworld er eentje gericht op de dansvloer en ziet het er naar uit dat de heren een grote massa een kleine zes minuten zeker een fijne tijd kunnen bezorgen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Vorst Nationaal: Zoekende, niet radeloos

Terwijl de dinosauriërs in de rockwereld nog niet zijn uitgestorven, zouden we bijna vergeten dat soortgelijke titanen ook rondlopen in de dancewereld….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & KETTAMA - "Fen Violet"

In een wereld waar dance en elektronische muziek vanuit elke slaapkamer kan komen, is het voor oudere rotten in het vak soms…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld - "denver luna (acapella)"

Karl Hyde en Rick Smith zijn de zestig gepasseerd, maar blaken nog steeds van gezondheid. Onder de naam Underworld blijven ze namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.