Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi – “Marianne” (feat. Golshifteh Farahani)

© CPU – Fleur De Backer

Barbara Pravi is bij het grote publiek vooral bekend vanwege “Voilà“, waarmee ze een knappe tweede plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival in 2021. Het zou echter afbreuk doen aan haar talent om haar tot die ene hit te reduceren. De Frans-Iraanse zangeres heeft ondertussen al een vrij indrukwekkend oeuvre op haar naam staan, met onder meer de langspeler On n’enferme pas les oiseaux en maar liefst vijf ep’s. Als voorvechter van vrouwenrechten brengt ze bovendien elk jaar een speciale release uit voor Internationale Vrouwendag. Zo kregen we twee jaar geleden het opbeurende “Prière pour soi“, vorig jaar het strijdvaardige “Lève-toi” en vandaag het vervolg met “Marianne”.

Op “Marianne” laat Pravi zich bijstaan door de Iraanse Golshifteh Farahani, met wie ze al eerder samenwerkte voor het nummer “Prière pour tous les jours“. Zowel haar Franse als haar Iraanse roots spelen een grote rol in dit nummer. Zo is de Marianne die bezongen wordt een belangrijke symbolische figuur in de Franse geschiedenis, die de Republikeinse waarden van vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid verpersoonlijkt. Pravi zingt vol lof over haar en vraagt zich tegelijkertijd af waar Marianne en de waarden die ze vertegenwoordigt heen zijn. Het nummer begint ingetogen, maar wordt geleidelijk aan intenser, tot het zelfs een haast dreigende sfeer krijgt. Even wordt er een rustmomentje ingelast, terwijl Farahani in het Perzisch zingt over haar hoop voor vrijheid, niet alleen voor alle vrouwen, maar voor iedereen die onderdrukt is. Daarna barst het nummer echt volledig open, met een herhaalde aanroep tot Marianne. Zo zorgen Pravi en Farahani op deze Internationale Vrouwendag niet alleen voor een krachtig statement, maar ook voor een waar kippenvelmomentje.

Liefhebbers van Barbara Pravi kunnen haar op 3 oktober aan het werk zien in La Madeleine in Brussel en op 24 oktober in De Roma in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Bravo"

Het grote publiek leerde Barbara Pravi kennen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2021. De Franse met Iraanse roots haalde in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Lève-toi" (feat. Emel Mathlouthi)

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden dat we kennis maakten met Barbara Pravi. De Franse met Iraanse roots trok in…
InstagramLiveRecensies

Barbara Pravi @ De Roma: Formidabele furie

Bij het grote publiek doet Barbara Pravi nog steeds een belletje rinkelen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2021, waar ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.