Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi – “Lève-toi” (feat. Emel Mathlouthi)

© CPU – Fleur De Backer

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden dat we kennis maakten met Barbara Pravi. De Franse met Iraanse roots trok in 2021 naar Europa’s grootste liedjeswedstrijd met het bijzonder sterke “Voilà”. Het leverde haar een tweede plaats op, maar daarna kwam de grote uitdaging: bewijzen dat ze meer is dan dat ene liedje. Dat deed ze datzelfde jaar nog met On n’enferme pas les oiseaux. Stil werd het echter nooit helemaal sindsdien, want tussen de talloze optredens trakteerde ze haar fans ook met de regelmaat van de klok op nieuwe muziek. “Lève-toi”, tevens ook de titel van haar boek, ziet het levenslicht op Internationale Vrouwendag en dat is uiteraard geen toeval.

In tegenstelling tot wat we eerder van de zangeres hoorden, lijkt er vooral een maatschappelijk randje te zitten aan “Lève-toi”. Een boodschap om op te staan voor zij die dat niet kunnen, om je stem te laten horen, maar vooral om liefde te verspreiden. Dat het geheel zoals verwacht ook goed in het gehoor ligt, lijkt zelfs eerder een fijne bijkomstigheid te zijn. Naar het refrein toe wint de song aan kracht en voelen we bijna alsof we deel uitmaken van een gigantische massa die voor eenzelfde doel de straat trotseert. In het heetst van de strijd brengt een in het Arabisch gezongen intermezzo rust en kalmte, een moment om op krachten te komen om uiteindelijk sterker en luider dan ooit terug te keren, al is dat op behoorlijk ingetogen wijze.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

673 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Marianne" (feat. Golshifteh Farahani)

Barbara Pravi is bij het grote publiek vooral bekend vanwege “Voilà“, waarmee ze een knappe tweede plaats behaalde op het Eurovisiesongfestival in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Bravo"

Het grote publiek leerde Barbara Pravi kennen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2021. De Franse met Iraanse roots haalde in…
InstagramLiveRecensies

Barbara Pravi @ De Roma: Formidabele furie

Bij het grote publiek doet Barbara Pravi nog steeds een belletje rinkelen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2021, waar ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.