Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gouge Away – “Spaced Out”

© Caleb Gowett

‘Gouge away, you can’t gouge away, stay all day, if you want to’. Deze zin kwam reeds in 1989 uit de keel van Black Francis van The Pixies. In 2012 kwamen in Fort Lauderdale, Florida, vijf mensen samen om een band te beginnen. Gouge Away werd een goede keuze als naam voor de band. Het vijftal uit de Sunshine State bracht reeds twee langspeelplaten uit en werkt nu naarstig verder aan een vervolg. Bekommernissen allerhande, fysieke en mentale hindernissen en een virus zorgden ervoor dat de volgende lp steeds weer werd uitgesteld. Toch is ‘uitgesteld’ niet het correcte woord hier. Gouge Away bleef en blijft stelselmatig parels uitbrengen die binnenkort als een volledig halssnoer zal mogen gedragen worden. Getuige hiervan zijn de voorbije drie singles “Idealized“, “Stuck In A Dream” en “Dallas“.

“Spaced Out” is de volgende parel in het halssnoer. De band schreeuwt in de nieuwe song dat ze ruimte nodig heeft, veel ruimte en wel nu! Denk aan Kim Gordon in “Swimsuit Issue” of “Orange Rolls, Angel’s Spit“, of aan Kat Bjelland van Babes In Toyland in het nummer “He’s My Thing“, en je komt aardig in de buurt van de oerschreeuw die wordt uitgebraakt. De song is kort gesteld een loeiharde mokerslag op het gezicht waarop je je bakpannen in gruzelementen zou beuken, gesteld dat je het nummer beluistert tijdens het bakken van eender wat eigenlijk. “Spaced Out” klokt af op minder dan twee minuten, maar dat zal genoeg zijn om alle stress uit je lijf te bonken. Dit is noiserock of zelfs hardcore van de hardste soort. ‘Stay all day, if you want to’. Gouge Away is een band die we met gemak een hele dag zouden kunnen beluisteren. “Spaced Out” is wel te beluisteren op eigen risico, en waarschijnlijk met veel opruimwerk nadien, wanneer het besef komt dat de muren van je huis niet meer op hun betonnen vloer rusten!

De hele lp Deep Sage zal luisprekers wereldwijd doen ontploffen vanaf 15 maart. Op 6 juli komt Gouge Away naar Ieperfest om de woofers aldaar keihard te doen trillen!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gouge Away - "Stuck in a Dream"

Het heeft enige tijd geduurd, maar sinds kort is Gouge Away helemaal terug van weggeweest. Nu ja, echt weg was het vijftal…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
LiveRecensies

Groezrock indoor @ Muziekodroom: "Wat buiten kan, mag binnen ook"

Groezrock is voor velen een jaarlijks evenement dat niet mag ontbreken op hun festivallijst. Voor de punk(rock) en hardcore liefhebber een uitgelezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.