Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gouge Away – “Stuck in a Dream”

© Caleb Gowett.

Het heeft enige tijd geduurd, maar sinds kort is Gouge Away helemaal terug van weggeweest. Nu ja, echt weg was het vijftal nooit, maar de omstandigheden zaten simpelweg niet mee. Na Burnt Sugar in 2018 begon de band een jaar later aan een opvolger, maar dan ging de wereld op slot en nam de band een pauze. De leden wilden de demo’s echter geen stille dood laten sterven en nu is Deep Sage dan toch helemaal afgeraakt. En met de nakende release, is het nu aan de hardcoreband om ons warm te maken. Dat gebeurde vorig jaar al met “Idealized”, nu is er de albumopener “Stuck in a Dream”.

Een album dat overigens helemaal live werd ingespeeld, en dat is ook te horen aan deze creatie. Met nog geen drie minuten op de klok is het namelijk de intensiteit die al snel de bovenhand neemt, waardoor het geheel bijgevolg al snel doet denken aan bands als Brutus. Het feit dat frontvrouw Christina Michelle ook een soort furiositeit in haar stem heeft, draagt daar ook wel zijn steentje aan bij. Hoe dan ook kruipt “Stuck in a Dream” binnen de kortste keren onder je huid, maar hijgt het nummer ook permanent in je nek en deelt het tegelijkertijd enkele rake klappen uit. Er is met andere woorden geen ontkomen meer aan Gouge Away, en dat zal iedereen bij deze geweten hebben.

Deep Sage verschijnt op 15 maart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gouge Away - "Spaced Out"

‘Gouge away, you can’t gouge away, stay all day, if you want to’. Deze zin kwam reeds in 1989 uit de keel…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
LiveRecensies

Groezrock indoor @ Muziekodroom: "Wat buiten kan, mag binnen ook"

Groezrock is voor velen een jaarlijks evenement dat niet mag ontbreken op hun festivallijst. Voor de punk(rock) en hardcore liefhebber een uitgelezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.