Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Lucky”

© CPU – Leni Sonck

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het vooruitzicht leek het Alex Trimble en de zijnen een goed moment om een tweede nummer uit hun binnenkort aankomende vijfde album te lossen. Anderhalve maand geleden konden ze ons en meerdere dansende lichaamsdelen nog overtuigen met “Wonderful Life”, een opzwepend nummer dat voluit summer vibes afgeeft. Vandaag wordt weer een stapje dichter bij Keep On Smiling gezet met tweede single “Lucky”.

Vanaf de eerste tonen is het meteen duidelijk dat het drietal de elektronica, die op de vierde plaat False Alarm een prominentere plaats had gekregen, nog niet heeft afgezworen. Waar “Wonderful Life” pure indierock was, tonen de Noord-Ieren op deze “Lucky” aan dat ze de perfecte samensmelting hebben gecreëerd tussen enerzijds beats en synths en anderzijds de unieke sound die ze zich ondertussen al vijftien jaar eigen maken. Het tempo ligt opzwepend hoog, de stem van Alex Trimble en de gitaarriffs van Sam Halliday klinken vertrouwder dan ooit en wij zien dit nummer perfect passen tussen hun oude(re) knallers op de setlist. Two Door Cinema Club schoot dit jaar al twee keer, en het was beide keren recht in de roos. Petje af.

Vijfde langspeler Keep On Smiling verschijnt op 2 september. Die maand passeert de band kort doorheen Europa en houdt op 30 september halt in Ancienne Belgique. Tickets vind je hier.

Facebook Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.