Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Lucky”

© CPU – Leni Sonck

Wie Two Door Cinema Club zegt, denkt aan de zomer, festivals en een algemeen goed humeur. Met opnieuw dertig graden in het vooruitzicht leek het Alex Trimble en de zijnen een goed moment om een tweede nummer uit hun binnenkort aankomende vijfde album te lossen. Anderhalve maand geleden konden ze ons en meerdere dansende lichaamsdelen nog overtuigen met “Wonderful Life”, een opzwepend nummer dat voluit summer vibes afgeeft. Vandaag wordt weer een stapje dichter bij Keep On Smiling gezet met tweede single “Lucky”.

Vanaf de eerste tonen is het meteen duidelijk dat het drietal de elektronica, die op de vierde plaat False Alarm een prominentere plaats had gekregen, nog niet heeft afgezworen. Waar “Wonderful Life” pure indierock was, tonen de Noord-Ieren op deze “Lucky” aan dat ze de perfecte samensmelting hebben gecreëerd tussen enerzijds beats en synths en anderzijds de unieke sound die ze zich ondertussen al vijftien jaar eigen maken. Het tempo ligt opzwepend hoog, de stem van Alex Trimble en de gitaarriffs van Sam Halliday klinken vertrouwder dan ooit en wij zien dit nummer perfect passen tussen hun oude(re) knallers op de setlist. Two Door Cinema Club schoot dit jaar al twee keer, en het was beide keren recht in de roos. Petje af.

Vijfde langspeler Keep On Smiling verschijnt op 2 september. Die maand passeert de band kort doorheen Europa en houdt op 30 september halt in Ancienne Belgique. Tickets vind je hier.

Facebook Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Sure Enough"

‘Stilzitten’ staat niet in het woordenboek van Two Door Cinema Club. De Noord-Ieren brachten een jaar geleden hun vijfde langspeler Keep On…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Goldband, Two Door Cinema Club en drie anderen voor Rock Zottegem

Ook in Zottegem beginnen ze zich te roeren voor de komende festivalzomer. Rock Zottegem staat jaarlijks garant voor enkele opvallende namen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.