Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucky Fonz III – “Door door door”

Lucky Fonz III

In de dagelijkse gang van zaken gaat hij door het leven als Otto Wichers, maar de meeste mensen kennen hem als Lucky Fonz III. Zijn stem herken je uit duizenden. Hij staat bekend om zijn teksten die bol staan van melancholie en komedie. De afgelopen jaren verwierf Lucky Fonz een bijzondere plek in het Nederlandse culturele landschap. Als singer-songwriter bracht hij maar liefst acht albums uit en speelde hij zowel in de clubs als op festivals zoals Lowlands en Pinkpop. Zijn laatste album, Hemellichamen, dateert alweer uit 2022 en was volgens het NRC het beste Nederlandstalige album van dat jaar. 

Na Hemellichamen viel het wat stil. Hij speelde nog een club- enfestival tour door Nederland en België, maar daar hield het dan ook wel mee op. Tot vandaag, want daar is ineens “Door door door”. Het nummer knalt erin met een flinke synthesizer en tovert bij ons gelijk een grote glimlach op het gezicht. Wanneer het couplet er in valt, houdt hij een bluesy ritme aan, gemixt met het dansbare van de beat. Hoe gek dit ook klinkt, het voelt gelijk weer als een Lucky Fonz III-liedje. De Nederlander krijgt het weer voor elkaar om twee compleet verschillende werelden in een nummer te proppen. Het refrein voelt als een middelvinger naar alle exen die hem het leven zuur hebben gemaakt, ook in de coupletten vliegen snerende woorden in het rond. Wat heerlijk om zo’n nummer te maken waarin je al die frustratie eraf kan schrijven. Wat “Door door door” nog extra lekker maakt, is het swingende achtergrondkoortje, dat het wat meer schwung meegeeft. 

“Door door door” is een lijflied geworden voor iedereen die in zak en as zit na een relatie, maar door moet met het leven. De komende maanden reist Lucky Fonz III door de theaters in Nederland met zijn show Moederland. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

89 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lucky Fonz III - Hemellichamen (★★★½): De bijzondere reis naar wedergeboorte

In het dagelijkse leven heet hij Otto Wichers, maar op het podium is hij Lucky Fonz III. Zijn stem herken je uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Lucky Fonz III - “Kwantumwetenschapper”

In het dagelijks leven is het Otto Wichers, maar op het podium heet hij Lucky Fonz III. De herkenbare stem van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucky Fonz III - “Toedeloe”

In het dagelijkse leven is het Otto Wichers, maar op het podium heet hij Lucky Fonz III. De herkenbare stem van Lucky…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.