Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves – “You’ve Got The Nerve”

© CPU – Senne Houben

Men durft tegenwoordig al eens zeggen dat echte rock-’n-roll uitgestorven is, maar gelukkig zijn er bands zoals Bad Nerves die ons het tegendeel bewijzen. Hun razendsnelle garagepunk laat speakers ontploffen en zorgt voor een sterke aantrekkingskracht tussen luisteraar en dansvloer. Afgelopen maand kwamen ze dat nog bewijzen in een uitverkochte Lotto Arena waar ze fungeerden als voorprogramma van Nothing But Thieves. Echter niet getreurd voor wie dat moest missen want deze zomer vertoeven de Britten zich op Pukkelpop. Tussen de voorprogramma’s en eigen shows door wordt ook nog de tijd gevonden om te sleutelen aan een tweede album die dit voorjaar nog uitkomt. Daar krijgen we vandaag met “You’ve Got The Nerve” al een klein deeltje van te horen.

Een nummer van twee en halve minuut wordt in de discografie van Bad Nerves eerder als lang aanschouwt. Al wil dat niet zeggen dat de mannen tijd nemen voor wat rust. Wanneer de single start, worden we meteen getransporteerd naar een zweterige kelder waar we de pit willen opentrekken. Met andere woorden, we krijgen vandaag een typische Bad Nerves song voorgeschoteld. Vanaf de eerste seconde scheuren de gitaren rond ons hoofd en wordt het drumstel bijna kapotgeslagen. De tekst bestaat grotendeels uit één en dezelfde zin, wat het meeschreeuwen met zanger Bobby Nerves maar al te verleidelijk maakt. Stilstaan is onmogelijk en meezingen gaat vanzelf tijdens “You’ve Got The Nerve”, een dik geslaagde single dus.

Op 31 mei brengt Bad Nerves hun tweede album STILL NERVOUS uit en op vrijdag 16 augustus valt dat live te beluisteren op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - “You Should Know By Now”

Het is alweer vier jaar geleden dat Bad Nerves zijn debuutalbum op de wereld losliet. Ondertussen is de eenentwintigste-eeuwse Britse reïncarnatie van…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 3): Een paaseitje te pellen hebben!

Dag drie: de paashaas was langs geweest en om en bij de dertigduizend bezoekers dompelden zich opnieuw onder in een bad vol…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Friday Pilots Club - "We Don't Wanna Talk"

De Amerikaanse band Friday Pilots Club draait al mee sinds 2017, maar van een debuutalbum was al die tijd geen sprake. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.