Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav – “Guzzle Blood”

© Nick Helderman

Les Savy Fav is een Amerikaanse band die hopelijk door hun manager de beste hospitalisatieverzekeringen zijn aangepraat. De optredens van de band zijn vooral een gevaar door zanger Tim Harrington die onverantwoorde acrobatentoeren uithaalt, spullen ondoordacht in de fik steekt en op koppen slaat wanneer hij daar nood aan heeft. Tussen 1999 en 2010 bracht Les Savy Fav verschillende platen uit tot ze opeens leek verdwenen te zijn in de Bermudadriehoek. Anno 2024 staat de band weer op de radar, en hoe! Vorige single “Legendary Tippers” was al een onverwachte mot in het aangezicht en met “Guzzle Blood” slaat de band nu Jezus Christus een koppel blauwe ogen.

Een ‘slok bloed’, dat is alvast de vertaling van de titel van de nieuwe track. Vanop ruime afstand herkennen we zeker “Sabotage” van The Beastie Boys in de nieuwe song. “Guzzle Blood” is een snoeihard anthem waarop Harrington brult en rapt alsof de profeet zelf hem in waanzin en razernij achtervolgt op zijn stoffige, smerige sandalen. Naast de obligate verzekeringen heeft de band zonder twijfel hele lagen oordoppen nodig om het nummer op tape te krijgen, dat kan écht niet anders. Waar is die redder eigenlijk, die zoon van god? Les Savy Fav vindt dat de zoon van de heer maar een betweterige, langharige nozem was die prietpraat verkocht in Nazareth. Dat de song niet door iedereen geapprecieerd zal worden, trekt Les Savy Fav zich weinig van aan, want de band is eigenlijk gewoon noiserock met een punkattitude. Ach, de mannen van de band worden gewoon collectief depri van die pipo uit Bethlehem en dat zullen we geweten hebben. Les Savy Fav wordt zo een band naar ons hart.

Een nieuw album komt dan toch uit de hemel neergedaald en dat op 10 mei. De plaat zal OUI heten waarvan de kanten respectievelijk ‘Flesh’ en ‘Blood’ heten. Amen!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Les Savy Fav - OUI, LSF (★★★): Potpourri van alles postpunk

Wanneer je je verliest in de konijnenholen van je gevolgde afspeellijsten, andermans collecties of clandestiene websites zoals deze, kom je ongetwijfeld wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav - "Limo Scene"

Een heleboel mensen richt graag een groepje op terwijl er gestudeerd wordt aan allerhande hogescholen en universiteiten. De meeste bands bloeden na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav - "Legendary Tippers"

Sommige bands verdwijnen opeens letterlijk en figuurlijk van het toneel. En opeens staan die bands terug op de voorgrond van het ene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.