Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav – “Legendary Tippers”

© Nick Helderman

Sommige bands verdwijnen opeens letterlijk en figuurlijk van het toneel. En opeens staan die bands terug op de voorgrond van het ene moment op het andere. Zo ook Les Savy Fav, de band uit New York, waarvan er veertien jaar ruis op de radio te horen was. Nu staat de band er terug met een nieuwe single: “Legendary Tippers”. Werkschuw kunnen we de band echter niet noemen. Tussen 1999 en 2010 bracht Les Savy Fav toch zeven langspeelplaten uit tot de band dus tot 2024 flatline ging. Live brengt Les Savy Fav steeds groteske shows die carnaval, circus en muziek combineren. De songs van de band zijn onmogelijk in een hoekje te duwen en hebben invloeden van bijvoorbeeld B52’s en The Cramps enerzijds en Fugazi en Black Flag anderzijds.

“Legendary Tippers” klinkt alsof het gecomponeerd en opgenomen werd tijdens de jaren zeventig in de Londense punkscene. Het nummer is opgebouwd rond een simpele baslijn en een eenvoudig drumritme, maar het is de stem van Tim Harrington die de wenkbrauwen doet fronsen. De baslijn en drums duwen de song heel krachtig vooruit en Harrington zingt hierop alsof hij nog vijf minuten te leven heeft. Hij schreeuwt het uit, net zoals andere barden als John Lydon van P.I.L. of Jimmy Pursey van Sham 69, dat al hebben voorgedaan. Hierbij hoort dan een gitaarstuk dat klinkt alsof er een slijpschijf over de snaren scheert, en zo wordt een nieuwe single echt een fantastisch stuk muziek. Het geheel lijkt allemaal semi-geïmproviseerd, maar het resultaat is echt wel een bom van een schijf. De carrière van Les Savy Fav is zeer grillig, maar hopelijk gaan ze snel weer de studio in!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Les Savy Fav - OUI, LSF (★★★): Potpourri van alles postpunk

Wanneer je je verliest in de konijnenholen van je gevolgde afspeellijsten, andermans collecties of clandestiene websites zoals deze, kom je ongetwijfeld wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav - "Limo Scene"

Een heleboel mensen richt graag een groepje op terwijl er gestudeerd wordt aan allerhande hogescholen en universiteiten. De meeste bands bloeden na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Les Savy Fav - "Guzzle Blood"

Les Savy Fav is een Amerikaanse band die hopelijk door hun manager de beste hospitalisatieverzekeringen zijn aangepraat. De optredens van de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.