Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves – “Too Good to be True”

© CPU – Chris Stessens

Niet alleen Taylor Swift wist de stap van countrymuziek naar de popwereld te zetten, maar ook Kacey Musgraves wist moeiteloos beide werelden samen te voegen. Met haar Golden Hour mocht ze enkele Grammy-awards mee naar huis nemen om op haar schouw te zetten en opvolger star-crossed kreeg zelfs een bijbehorende film. Daaruit mag dan ook duidelijk zijn dat de inspiratie van Musgraves verder reikt dan enkel haar muziek. Over twee weken kan de hele wereld genieten van het vijfde studioalbum van de Amerikaanse, Deeper Well, en daarvan krijgen we met “Too Good to be True” een tweede single te horen nadat eerder al de titletrack verscheen.

Aanvankelijk lijkt de Amerikaanse een vrolijk lentedeuntje af te leveren, maar al gauw weerklinkt een emotioneel geladen discours. Naar goede gewoonte vormt de minimale instrumentatie de achtergrond voor de indrukwekkende songwriting van de artieste. ‘Please don’t be too good to be true’, klinkt het en daarmee lijkt er toch een bitterzoet randje aan het geheel te zitten. De ware kunst zit hem dan ook in de eenvoud van de song. In minder dan drie minuten en vooral in het gezelschap van haar vertrouwde gitaar combineert ze de typische country-eerlijkheid met zorgvuldig geplaatste muzikale details die hinten naar popmuziek. Onze aandacht is alvast gewekt voor die aankomende langspeler, want zoals het er nu naar uitziet is Musgraves bezig aan een volgende triomftocht.

Deeper Well verschijnt op 15 maart. Op 1 mei staat de Amerikaanse in Paradiso te Amsterdam en op 3 mei in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rainbow Kitten Surprise - "Overtime" (feat. Kacey Musgraves)

Ondanks dat ze vaak, al dan niet in hun genre, echt wel leuke muziek maken, raken sommige bands nooit echt vanonder de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kacey Musgraves - Deeper Well (★★★★): Een kantelpunt voor songwriting

Gehuld in cowboylaarzen en met haar gitaar onder de arm stelde Kacey Musgraves in 2013 haar debuutplaat Same Trailer Different Park voor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "Deeper Well"

Met haar Golden Hour wist Kacey Musgraves niet alleen de barrière tussen countrymuziek en de popwereld te doorbreken, maar mocht ze ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.