Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls – “Golden”

Ivy Falls is zich stilaan aan het klaarmaken om haar debuutplaat, Sense & Nonsense, los te laten op de wereld. Fien Deman gaat al even mee in de muzikale wereld, maar het is altijd een kwestie van juiste plaats en tijd om de dingen op de wereld af te vuren. 22 maart is het dus zover en mogen we een nieuw hoofdstuk van Ivy Falls aanschouwen. Met The Bony King of Nowhere als producer heeft de singer-songwriter haar sound volledig gevonden en haalde ze de mosterd bij artiesten zoals Julia Jacklin, Feist, Sharon Van Etten en Sufjan Stevens. Nu, in aanloop van die debuutplaat krijgen we na “Strange Way“, “Not Cool” en “Blue” met “Golden” een laatste spurt richting eindmeet.

Na “Blue”, waar melancholie het voortouw nam, krijgen we nu een ietwat hoopgevende kleur met “Golden”. Laat je niet misleiden want Ivy Falls neemt hierbij opnieuw zaken onder de loep en bekijkt de beperkingen van maatschappelijke normen en verwachtingen wat nauwer. De ‘gouden jaren’ hoeven niet verplicht verbonden te zijn aan een bepaalde periode of tijdslimiet, maar het is jijzelf dat het pad naar geluk moet bewandelen. Hoopvolle boodschap met andere woorden en daar leunt de muziek zich perfect naar. Zacht gitaargetokkel geaccompagneerd door piano en strijkers maken het geheel volledig en op die manier dromen en verlangen we naar de mooie momenten gevuld met gouden zonnestralen, maar tegelijk zit dat tikkeltje melancholie nog steeds doorheen “Golden”. Op die manier sluit deze mooi aan bij zijn voorganger en krijgt het Ivy Falls verhaal steeds meer hoofdstukken.

Sense & Nonsense verschijnt op 22 maart en op 10 april stelt Ivy Falls haar plaat voor in de Vooruit in Gent en op 16 april doet ze allemaal nog eens opnieuw in Amor in Antwerpen.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ivy Falls - Sense & Nonsense (★★★½): Toekomstvolle melancholie

Mooie liedjes duren vaak niet lang, maar de weg daarnaartoe soms wel. Dat is hoe we het parcours van Sense & Nonsense van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Blue"

Grote talenten laten vaak lang op zich wachten: het is sinds 2019 geleden dat Ivy Falls haar laatste ep, The Light, op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.