Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls – “Blue”

Grote talenten laten vaak lang op zich wachten: het is sinds 2019 geleden dat Ivy Falls haar laatste ep, The Light, op ons afvuurde, maar het grote geschut zit in de startblokken. Het parcours van Fien Deman is er eentje van veranderen en ontdekken, maar het ziet ernaar uit dat de Vlaamse zangeres haar sound en feel na jaren werk gevonden heeft. De eerste grote langspeler Sense & Nonsense is volop in creatie en met singles “Strange Way” en “Not Cool” kregen we daar al verschillende voorsmaakjes van te horen. Nu krijgen we met “Blue” een derde single die het wachten op die plaat wat zoeter maakt en hiervoor kreeg de zangeres de instrumentele hulp van The Bony King of Nowhere.

“Blue” kan je het best omschrijven als een waar coming-of-age-nummer. We weten dat het tijd is om een beslissing te maken en we zijn ondertussen ook groot en volwassen genoeg om die keuzes te maken. Trieste melancholie biedt het toneel voor de indiefolksingle, die er toch in slaagt om licht aan het einde van de tunnel te toveren. Na het tweede refrein straalt de zon door het donkere bos en kruipen gevoelens van hoop op het toneel waardoor we toch even kunnen ademhalen in het verstikkende leven. De zachte stem van Deman geeft ons een vertrouwd doch lichtjes emotioneel gevoel en samen met het gitaar- en pianospel van The Bony King of Nowhere krijgen we een fijne indiefolktrack die ons doet verder dromen naar die langverwachte debuutplaat.

Sense & Nonsense verschijnt op 22 maart en dat gaat natuurlijk gepaard met enkele releaseshows. Op 10 april stelt Ivy Falls haar plaat voor in de Vooruit in Gent en op 16 april doet ze datzelfde feestje nogmaals in Amor in Antwerpen.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ivy Falls - Sense & Nonsense (★★★½): Toekomstvolle melancholie

Mooie liedjes duren vaak niet lang, maar de weg daarnaartoe soms wel. Dat is hoe we het parcours van Sense & Nonsense van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ivy Falls - "Golden"

Ivy Falls is zich stilaan aan het klaarmaken om haar debuutplaat, Sense & Nonsense, los te laten op de wereld. Fien Deman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.