Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. – “stayinit” (feat. Lil Yachty & Overmono)

© CPU – Toon Miermans

Je weet dat er iets staat te gebeuren wanneer de naam Fred again.. voorbijkomt. De Britse producer is al een tijdje alomtegenwoordig en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Als geen ander weet hij hoe hij het maximale uit zijn nummers kan halen, en dat doet de hypetrein alleen maar harder en harder denderen. Dat hij bovendien overkomt als een doodgewone kerel die gewoon plezier heeft in wat hij doet, maakt het voor velen nog net iets authentieker. Afgelopen week kon je hem nog aan het werk zien tijdens een livestream met Overmono en Lil Yachty. Daarom verbaast het ook niet dat hij vandaag juist met deze twee artiesten een nieuw nummer uitbrengt.

“stayinit” is eigenlijk een redelijk typerend nummer voor Fred again.., opgebouwd volgens zijn bekende succesformule. De psychedelische rapper Lil Yachty neemt het zanggedeelte voor zijn rekening, dat in het begin van het nummer wordt begeleid door zachte pianoklanken. Langzaam bouwt “stayinit” verder op, en wanneer de stroboscopische bassen hun weg vinden in het nummer, weet je als luisteraar al wat eraan zit te komen. De drop lijkt grotendeels afkomstig te zijn van het Britse duo Overmono en is wat versterkt met het kenmerkende Fred again..-sausje. In zekere zin speelt Fred again.. het veilig met “stayinit”, en blijven de grootste verrassingen deze keer uit. Desalniettemin is het globaal gezien een oerdegelijk dancenummer dat perfect in elkaar is gepuzzeld.

Op vrijdag 16 augustus staat Fred again.. als headliner op Pukkelpop. Twee dagen later maakt Overmono hun opwachting in Kiewit en dat in de Dance Hall. Lil Yachty komt op zijn beurt op zaterdag 18 mei naar de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Lil Yachty @ Ancienne Belgique (AB): Van dromerige trip tot trapravage

Lil Yachty rijpt als een fles rode wijn. De Amerikaanse rapper begon zijn muzikaal avontuur in 2015 met de monsterhit “One Night”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "NEIGHBOURS"

Voor BERWYN breken er interessante maanden aan. We volgen de in Trinidad en Tobago geboren artiest al geruime tijd en doorheen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.