Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky & Dillon Francis – “Nobody Likes The Records That I Play”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Netsky heeft een tijdlang wat meer hitlijstgericht geproducet, maar de laatste jaren is de Belgische producer terug helemaal zijn oude zelve: trouw aan drum-‘n-bass, het genre van zijn hart. Echter dateert zijn grootste hit, de Belgische Lost Frequencies-collab “Here With You“, wel uit die popgerichte periode. Onlangs kwam opvolger “Leave You In The Past” uit, dat een plaatsje kreeg op Lost Frequencies’ album All Stand Together, maar dat nummer lijkt qua streams eerder een tegenvallende tweede track te worden. Dan doet “Hell In High Heels” het een pak beter en veroverde het zelfs een plekje bovenaan onze playlist.

Waar die laatste single vooral gevoel en emotie teweegbracht, gaat “Nobody Likes The Records That I Play” regelrecht de andere kant uit. Samen met Dillon Francis creëerde Netsky een ravey knaller. Op papier niet een samenwerking die we van ver zagen aankomen, maar wel eentje tussen twee veteranen in hun genre die met een nieuwsgierigheidopwekkende titel heel wat luisteraars zal verzamelen. Met een herhaaldelijke vocale sample die het songtitelstatement bijna waarmaakt, doffe en hyperactieve 4/4-beats en een goede streep drum-‘n-bass past hij perfect in de piekuren van een clubnacht en klinkt het nummer exact hoe je het verwacht van de twee. Toch we hebben al meer complementaire duo’s gehoord. Bij momenten klinkt het wel alsof de heren zich er snel vanaf hebben willen maken. Het is zeker niet Netsky’s beste productie tot hiertoe, maar om nu te zeggen dat niemand van het nummer zal genieten als hij het speelt, is wat overdreven. Snel ineen geknutseld of niet, losgaan zal “Nobody Likes The Records That I Play” sowieso.

Netsky staat op 27 april in een uitverkocht Kunstencentrum VIERNULVIER voor De 41 uur van Studio Brussel en op 18 juli speelt de Belg op Dour. Een dag later kan je hem vinden op Tomorrowland en Liquicity Festival.

Netsky: Facebook / Instagram / Website
Dillon Francis: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky - "Hell In High Heels" (feat. Jazmine Johnson)

Veel muziek heeft Netsky de laatste jaren niet meer uitgebracht: de voorbije twee jaar noteerden we enkel twee singles en zijn remix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.