Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Fun Fact”

© Tim van der Zalm

2023 was het beste jaar tot nu toe voor Wodan Boys. Met de uitgave van Wodan Boys III, een platgespeelde festivaltent op Paaspop en een uitverkochte clubtour, zette het stevig voet richting de status van Nederlandse kroonprins der gitarenherrie. Als klap op de vuurpijl mocht de band afgelopen december ook nog eens ruim vierduizend man opwarmen tijdens het voorprogramma van John Coffey in de AFAS Live, waardoor er nu niemand meer om de Hagenezen heen kan. Maar goed ook, want ook dit jaar staat met onder andere de uitgifte van een debuutalbum genoeg op de planning. Veel is er over die plaat nog niet bekend, maar met “Fun Fact” lijken de leden in ieder geval al het eerste voorproefje te geven.

Qua sound is “Fun Fact” misschien nog wel het beste te vergelijken met “Bells”, de grootste hit van de groep. Niet al te hard, maar wel met een lekkere groovy sound om je vingers bij af te likken. En hoewel het nummer dan wel niet de hardste track uit het wapendepot van de band is, weet de band nog altijd zijn typische geluid te laten doorschemeren en weeft het kinderlijk eenvoudig de ene oorwurm aan de andere. “Fun Fact” is nu al de zoveelste schot in de roos, waardoor je jezelf kan afvragen of deze groep überhaupt in staat is om matige muziek te produceren.

Wodan Boys komt binnenkort naar de Cul de Sac in Tilburg, waar de band onderdeel is van CulFest.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wodan Boys - "Thunder Glove"

Wanneer we het hebben over de bruisende Nederlandse muziekscene, zijn veel ogen gericht op wat er in Den Haag gebeurt. De stad…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wodan Boys - "Bells"

De Nederlanders onder ons zullen waarschijnlijk wel al eens van Wodan Boys gehoord hebben. De Haagse jongens brachten namelijk vorig jaar hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.