Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Friendly Fire”

© CPU – Jonas Demeulemeester

20 juli 2017 blijft een zwarte pagina in de rockgeschiedenis. Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws van het overlijden van Chester Bennington. Amper een paar weken eerder stond hij met zijn band Linkin Park nog op Rock Werchter. De impact die de zanger naliet is overdonderend, zijn muzikale nalatenschap is dat eveneens. Nu, bijna zeven jaar na zijn overlijden, blijft Linkin Park een vaste klant in de hoogste regionen van de eindejaarslijstjes en blijft hun fanbase groeien bij de nieuwe generatie fans.

Dat Linkin Park nog enkele onuitgegeven songs in de schuif had liggen, werd vorig jaar al duidelijk. Toen Meteora twintig kaarsje uitblies, werd de deluxe heruitgave gesierd met de eerder onuitgebrachte songs “Lost” en “Fighting Myself“. Laat Meteora nu, net als debuutalbum Hybrid Theory, een klassieker zijn. Dat een song de definitieve selectie niet haalde kan je noemenswaardig geen schande noemen. “Friendly Fire” daarentegen haalde One More Light, het laatste Linkin Park album, niet.

De single ligt geheel in het verlengde van het album. Dat die plaat niet goed ontvangen werd toen ze verscheen, is een understatement. Zelfs jaren later moet je al goed zoeken om een fan te vinden die er een goed woord voor over heeft. De gitaren werden in de kast gelaten en met zachte beats vervangen. Op de zang van Bennington kon amper iets aangemerkt worden. “Friendly Fire” heeft dus het album niet gehaald en dat zegt alles over deze single. Een nietszeggende beat waar Chester Bennington zeemzoet over zingt; ‘why are we fighting for?’ Als je het ons vraagt mocht deze onder het stof in de kast blijven liggen, want dit voegt helemaal niks toe aan de nalatenschap van Linkin Park.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park - "Lost"

De harten van Linkin Park-fans slaan al enkele dagen wat sneller. De Amerikaanse band kondigde deze week aan dat ze een nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.