Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park

© CPU – Jonas Demeulemeester

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking the Habit” op staan. De band brengt ter gelegenheid daarvan een deluxe-set uit, gevuld met eerder onuitgebracht materiaal, waaronder zes nieuwe nummers, livemateriaal, b-kantjes en meer. Met het goed ontvangen “Lost” loste de band daarvan al een eerste nummer, waar elke Linkin Park-fan ongetwijfeld van smulde. Vandaag brengen ze ons met “Fighting Myself” een tweede voorsmaakje van wat we juist van die deluxe-set mogen verwachten.

Op “Fighting Myself” wordt de toon gezet door een gefragmenteerde versie van Chester Benningtons stem. Het blijkt een rode draad die terugkomt in de tweede strofe en de bridge. Noem het een creatieve manier van de band om een ode te brengen aan hun overleden zanger. Weliswaar wordt de zang doorbroken door het karakteristieke gitaarspel dat doet terugdenken aan “Hit the Floor” uit het jarige album. De formule waarbij Mike Shinoda de strofes voor zijn rekening neemt en Bennington de refreinen en bridge verzorgt, klinkt ons natuurlijk ook bekend in de oren. Die combinatie leidde tot de successen van de band, die daar nooit veel van afweek. Het doel van deze deluxe-versie van Meteora is duidelijk nostalgie opwekken bij de fans en dat is met dit nieuwe nummer zeker niet mislukt.

Op 7 april wordt de Meteora 20th Anniversary-set gelanceerd, waarmee elke fan ongetwijfeld een hoop aan fijne herinneringen mee kan oprakelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.