Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park

© CPU – Jonas Demeulemeester

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking the Habit” op staan. De band brengt ter gelegenheid daarvan een deluxe-set uit, gevuld met eerder onuitgebracht materiaal, waaronder zes nieuwe nummers, livemateriaal, b-kantjes en meer. Met het goed ontvangen “Lost” loste de band daarvan al een eerste nummer, waar elke Linkin Park-fan ongetwijfeld van smulde. Vandaag brengen ze ons met “Fighting Myself” een tweede voorsmaakje van wat we juist van die deluxe-set mogen verwachten.

Op “Fighting Myself” wordt de toon gezet door een gefragmenteerde versie van Chester Benningtons stem. Het blijkt een rode draad die terugkomt in de tweede strofe en de bridge. Noem het een creatieve manier van de band om een ode te brengen aan hun overleden zanger. Weliswaar wordt de zang doorbroken door het karakteristieke gitaarspel dat doet terugdenken aan “Hit the Floor” uit het jarige album. De formule waarbij Mike Shinoda de strofes voor zijn rekening neemt en Bennington de refreinen en bridge verzorgt, klinkt ons natuurlijk ook bekend in de oren. Die combinatie leidde tot de successen van de band, die daar nooit veel van afweek. Het doel van deze deluxe-versie van Meteora is duidelijk nostalgie opwekken bij de fans en dat is met dit nieuwe nummer zeker niet mislukt.

Op 7 april wordt de Meteora 20th Anniversary-set gelanceerd, waarmee elke fan ongetwijfeld een hoop aan fijne herinneringen mee kan oprakelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.