Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “All The Same”

© CPU – Joost Van Hoey

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat zo vooral bekend als zanger van het haast mythische The Strokes, maar zo nu en dan sleutelt hij ook aan The Voidz. Niet dat dat uiteindelijk veel verschil maakt, want nadat hij in 2022 op het podium teleurstelde met die eerste band, was dat vorig jaar met die andere het geval. En dat heeft hij vooral te danken aan zijn persoonlijkheid, wat het geheel langs de andere kant dan ook weer eigenheid en simpelweg een rock-‘n-rolluitstraling geeft. Casablancas is met andere woorden een man die een publiek nodig heeft, en daarvoor hoeft de muziek niet altijd top te zijn.

Het nieuwe “All The Same” is het perfecte voorbeeld van zo’n tussendoortje dat eigenlijk noch vlees noch vis is. Een kleine zes minuten op de klok, een nummer dat alle kanten uitschiet. Doorheen de song horen we zo bijvoorbeeld akoestische gitaren en elektronische getinte riffjes, maar evengoed allerhande synthy extra’s en een tegendraadse beat. De rode draad doorheen dat zootje ongeregeld blijft vanzelfsprekend de nonchalante, soms zelfs wat zagende elektronisch bewerkte stem van Casablancas. Badend in een bad van autotune herhaalt hij zo nu en dan de tracktitel, om niet veel later vervoegd te worden door new wave-achtige gitaren. Ondanks dat er dus heel wat gebeurt in “All The Same”, voelt het geheel toch vooral aan als een voortkabbelend idee dat nergens echt heen gaat. Perfect voor in de discografie van The Voidz, maar echt indruk maken doet de New Yorker niet.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "All The Same"

Enkele dagen geleden riepen we Fat Dog uit tot een van dé bands die je dit jaar zeker en vast in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.