Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk – “don’t let me go”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Colson Barker, beter bekend als Machine Gun Kelly. Zeg niet langer Machine Gun Kelly, het is nu officieel mgk. De rapper die rocker werd, en weer terugkeerde naar rap, om dan weer poppunker te worden – kunnen jullie nog volgen – heeft een ware gedaanteverandering ondergaan. Volgens Barker was het een spirituele ingeving, en vond hij zijn tatoeages te druk, dus heeft hij er niks beter op gevonden dan het grootste deel van zijn torso en armen zwart te laten tatoeëren. Ondanks dat mgk zijn rapperspetje opzet voor “don’t let me go” behoudt hij toch een soort van rockgevoel in het nummer.

“don’t let me go” opent met een ingetogen pianolijntje dat als een roep van verlangen klinkt in een zee van stilte. Al snel voegt Barker zijn kenmerkende flow toe, en met de piano als constante metgezel wordt een atmosfeer van rauwe emotie gecreëerd. De toevoeging van minimalistische percussie en sporadische basaccenten verrijken het geluid, maar laten tegelijkertijd de eenvoudige, maar krachtige pianomelodieën schitteren. “don’t let me go” is een song die de ziel raakt met zijn eerlijke teksten over de strijd van het leven en de zoektocht naar verbondenheid.

Voorlopig is er geen nieuw album aangekondigd, alsook geen nieuwe tourdata. Iets zegt ons dat daar relatief snel verandering in zal komen.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single mgk & Trippie Redd - "lost boys"

Samen melig doen; Trippie Redd en mgk kunnen dat. Een gezamenlijk project tussen de twee Amerikanen hing al een tijdje in de…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Swinton - "Daydream"

Het 22-jarige talent Will Swinton bracht dit jaar zijn eerste ep Better Days uit, waarmee de Nieuw-Zeelandse zich meteen katapulteerde in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.