LiveRecensies

Master Peace @ Trix Café: Een kort kunstje

© Ewen Spencer

Er wervelde gisteren een frivool briesje door het café van de Trix en dat had allemaal te maken met Master Peace. De Brit werd in zijn begindagen ook wel eens bestempelt als ’the new Voice of British indie’ en schopte het tevens in heel wat ‘ones to watch’-lijsten. Ook wij volgen de muzikale wording van Peace Okezie al geruime tijd en zagen hem bijvoorbeeld al aan het werk in het voorprogramma van Nova Twins. In maart komt hij met zijn debuutalbum How To Make A Master Peace en om zichzelf daar op voor te bereiden kwam hij al eens goedendag zeggen in Antwerpen.

Het was gezellig in Café, maar echt over de koppen lopen was het hoe dan ook niet. Iemand die er zich bitter weinig van aantrok was Master Peace zelve. Om stipt half negen kwam hij met dj en gitarist op het podium en vroeg meteen aan het publiek om wat dichter bij te komen. Een afstand voelde je dus niet en dat maakte openingsnummer “Achilles Heel” direct tot een gezellig tafereel. De gitaar kwam er desondanks moeilijk door en oversteeg de afgespeelde track niet. Dan zat het bij “Veronica” toch al iets beter. De animo om mee te klappen volgde het publiek braaf op, terwijl Master Peace een versnelling hoger schakelde. Zijn statief moest er aan geloven en Freddie Mercury-gewijs drapeerde hij over het podium. De flarden “I Bet That You Look Good On The Dancefloor” tussen het nummer door zorgden voor een extra herkenningspunt dat we wel konden smaken.

Aan overgave geen gebrek, al voelde je wel dat hij soms net iets te veel op de backingtrack vertrouwde. Op zich geen ramp, maar om de refreinen te laten meezingen door het publiek was toch net iets te weinig in sommige gevallen. Als er al niet gezongen werd, werd er wel gedanst. De ‘sweaty dancer’ “I Might Be Fake” deed haar predicaat alle eer aan en kreeg ook de tientallen mensen los. Als het van Master Peace afhing, mocht het allemaal iets luider. De geluidstechnicus begreep die boodschap en schoof de volumeknop op “Loo Song” al iets meer open. Ruiger en punky werd het bij “Los Narcos”, al liet Master Peace het refrein toch vooral door het publiek scanderen.

Met een dj en gitarist heb je weinig ruimte om te experimenteren, maar we begrijpen uiteraard dat een band meenemen voor een ‘one of’-show nogal een financieel risico is. Het had een nummer als “Heaven” echter ten goede gekomen, want het trippy deel klonk uit de doos nogal braafjes. Wat ruigheid en spontaniteit had Master Peace zeker ten goede gekomen, al probeerde hij dat wel in zijn performance te steken. Op indiebanger “Start You Up” kwam de gitarist deze keer wel goed door en schudde hij zelfs een bescheiden solotje uit de vingers. Voor slotnummer “Get Naughty” appelleerde de drie nog eens naar het publiek om mee te dansen. Een sitdown was onvermijdelijk en met het beperkt aanwezige publiek nogal gênant, maar het toonde was dat zijn inzet goed zat. Als eindpunt was het misschien niet het ideale nummer, maar plezant was het hoe dan ook wel.

Na een half uur en acht nummers zat het er alweer op. Voor een concert nogal aan de korte kant, maar dat werd wel ruimschoots goedgemaakt met een grote hoop enthousiasme en sympathie. Tegen wat extra nummers van zijn debuutalbum hadden we zeker geen nee gezegd en wij niet alleen. Als indie-disco was het in ieder geval een korte, doch zeer korte avond geweest. Voor zijn terugkeer mag dat iets langer zijn en eventueel met een band, want dan zien we Master Peace namelijk nog heel wat harten in storm veroveren.

Op 1 maart verschijnt How To Make A Master Peace.

Zin gekregen om nog wat meer artiesten te ontdekken voor een klein prijsje? De komende weken zijn er nog een heleboel HiFive concerten in de Trix waar je voor amper 5 euro naartoe kan gaan. Een overzicht kan je hier vinden.

Setlist:

Achilles Heel
Veronica
I Might Be Fake
Loo Song
Los Narcos
Heaven
Start You Up
Get Naughty

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Andromedik Invites @ Trix: Integraal, strak zelfportret

In ons interview op Tomorrowland Winter vorig jaar, vertelde Andromedik al dat hij met zijn team in de richting van eigen visuals…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
InstagramLiveRecensies

Bill Ryder-Jones @ Trix (Club): Meeslepende nonchalance

Met Iechyd Da kwam Bill Ryder-Jones dit jaar terug op het toneel met een hoopvolle plaat waarin hij melancholie verpakte in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.