Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Humberstone – “Dive”

© CPU – Jan Van Hecke

Terwijl Holly Humberstone een kleine vier jaar geleden nog een nobele onbekende was, ligt er nu al heel wat muziek van haar in de virtuele winkelrekken. Het Britse talent blijft met andere woorden maar met nieuwe projecten op de proppen komen, wat tot nu toe resulteerde in twee ep’s en een recent verschenen debuutplaat in de vorm van Paint My Bedroom Black. Veel tijd om stil te staan bij die release was er klaarblijkelijk niet, want nu de promotietournee officieel van start is gegaan, volgt er meteen de aankondiging van een gloednieuwe ep die volgende maand al verschijnt. En zoals steeds komt goed nieuws nooit alleen, dus krijgen we met “Dive” meteen ook een eerste single uit die kortspeler.

De nummers uit die ep kwamen voort uit ideeën en demo’s die Humberstone bijhield, maar de kans nooit kregen om het daglicht te zien. Ze waren naar eigen zeggen te belangrijk om nooit te verschijnen, en afgaande op “Dive” kunnen we dat ergens wel begrijpen. Geen grootse koerswijzigingen, maar eerder een logisch vervolg in dezelfde lijn als eerder werk. Een vier minuten lange symbiose tussen de akoestische gitaar, grootsere popinvloeden en het warme stemgeluid van de Britse dus, met een gezellig refrein als absolute orgelpunt. Dat refrein bestaat uit verschillende delen, die elk op hun eigen manier blijven hangen; het ene wat sneller, het andere melancholischer. “Dive” werd zo dus een typische Holly Humberstone-song, die er vlotjes ingaat.

Work In Progress verschijnt op 15 maart. Op 29 februari staat Holly Humberstone in Trix.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Holly Humberstone - work in progress (★★★): Mooie liedjes

Het kan al eens gebeuren dat je een festivalaffiche van aan de andere kant van het kanaal ziet voorbijkomen, met bovenaan een…
InstagramLiveRecensies

Holly Humberstone @ Trix: Melancholisch begin van iets moois

Nog geen vier jaar geleden was Holly Humberstone een relatief onbekende naam, maar vandaag vind je haar muziek al overvloedig terug op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Del Water Gap - "Cigarettes & Wine" (feat. Holly Humberstone)

Del Water Gap bracht in de tweede helft van het afgelopen jaar zijn tweede langspeler uit en weet dat dat niet hoeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.