Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YOBS – “Wasted”

Vorig jaar borrelde er al iets bij YOBS uit Liverpool. Het viertal verscheen toen ten tonele met een dubbel debuutsingle “Fortune Teller” en “Cemetery Man” op Fuzz Club Records. Het bleek het begin te zijn van veel meer, want nu kondigt de band met “Wasted” al meteen een debuutalbum aan. Op 3 mei verschijnt het zelfgetitelde album en daarop zal, naast de debuutsingles, ook de nieuwste single te vinden zijn. Het album klokt af op 26 minuten en tien nummers, waardoor je al kunt afleiden dat het geen plaat voor doetjes zal worden. “Wasted” bevestigd dat vermoeden alvast nog maar eens.

Met zijn net iets meer dan drie minuten zou “Wasted” wel eens het langste nummer uit het debuut kunnen worden. Met een smerig tempo en een rammelende gitaar zit je meteen op de juiste lijn bij YOBS. De vuile vocals die niet veel later binnenkomen, brengen een bepaalde agressie naar boven al lijken de gitaren toch vooral op het rammelende melodieuze te mikken. Tot het refrein dan binnenkomt en de fuzzpedalen zich in het geheel mengen. De snedige song brengt op die manier alles wat je wilt van een strakke garagerocktrack: stevige gitaren, een refrein om mee te brullen en natuurlijk veel fuzz.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS - "Head The Ball"

In 2024 bracht YOBS al twee uitstekende punksingles uit. “Wasted” en “Cyanide” waren mokerslagen op het aangezicht, en dat is waar het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS - "Cyanide"

YOBS, een viertal uit Liverpool, bracht in 2023 de singles “Fortune Teller” en “Cemetery Man” uit. De beide nummers besluiten op een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tomberlin - "Wasted"

Twee jaar geleden werden we geïntroduceerd aan Tomberlin die toen haar magische debuutplaat At Weddings uitbracht. Echt bekend werd ze er niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.