Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS – “Head The Ball”

In 2024 bracht YOBS al twee uitstekende punksingles uit. “Wasted” en “Cyanide” waren mokerslagen op het aangezicht, en dat is waar het kwartet uit Liverpool merkwaardig straf in is. Binnenkort zal de eerste gelijknamige debuutplaat uitkomen, en daarom schuift de band de nieuwe single “Head The Ball” eerst nog naar voor op het speelbord.

“Head The Ball” is alweer een binnenkopper op de perfect geschoten voorzet. Onversneden punk en noise die geen compromissen sluit. Zanger Joey Ackland brult tientallen keren ‘I’m a head-the-ball’, en blijkbaar staat dit synoniem voor een volslagen, complete idioot waar geen fluit mee aan te vangen is. Op de achtergrond hoor je inderdaad ook het dwaze gebral van bassist Alex Smith en/of gitarist Michael Quinlan, en dat heet dan samenzang in de wereld van de punk. Het repetitieve van de lyrics werkt heel aanstekelijk, en zorgt ervoor dat je eigenlijk direct kan meebrullen met YOBS, wat het nummer nog beter maakt uiteindelijk. Wat deze schijf echt als voordeel heeft op heel veel andere punksongs, is het feit dat “Head The Ball” perfect zou passen op een festival waar honderden fans het zouden meebrullen als een volkomen dwaze, maar welgekomen hymne. Met alle singles die YOBS uitbrengt, wordt de band enkel maar beter. Dat belooft dus voor binnenkort wanneer de debuutplaat uitkomt.

Op 3 mei zal de bal de laatste rasters van het doelnet doorbreken wanneer debuutplaat YOBS wordt voorgesteld aan het publiek. Ook op 3 mei speelt YOBS op Fuzz Club in Eindhoven.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YOBS - "Cyanide"

YOBS, een viertal uit Liverpool, bracht in 2023 de singles “Fortune Teller” en “Cemetery Man” uit. De beide nummers besluiten op een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single YOBS - "Wasted"

Vorig jaar borrelde er al iets bij YOBS uit Liverpool. Het viertal verscheen toen ten tonele met een dubbel debuutsingle “Fortune Teller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.