Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Republic – “LoveCop”

Als er een band expert is in het genre ‘power-rock-‘n-roll-o-disco’, dan is het het Royal Republic wel. De Zweedse groep, en immers uitvinder van het genre, weet met zijn eigenzinnige geluid en torenhoge charisma jaar in jaar uit steeds meer harten voor zich te winnen. Om deze overwinningstocht nog wat kracht bij te zetten komt de groep deze zomer met hun vijfde album LoveCop op de proppen, waar het recent met “My House” al het eerste voorproefje van gaf. Met titeltrack “LoveCop” doen de Zweden nog een schepje er bovenop en laten ze ons met nog meer anticipatie uitkijken naar 7 juni.

Op “LoveCop” zet Royal Republic de bruisende sfeer voort die ze op hun vorige album Club Majesty hadden neergezet en haalt het opnieuw zijn felgekleurde discoschoenen boven. Met een sound die bijna meer als de jaren tachtig klinkt dan de jaren tachtig zelf klonk, rockt het gezelschap er rustig op los en laat het de versterkers overuren draaien. De bedwelmende mix van funky ritmes, knallende drums en scheurende gitaren brengt een onmiskenbaar gevoel van opwinding teweeg, waardoor wij niet anders kunnen dan meedeinen op de golven van hun muzikale energie. Als kers op de taart tovert frontman Adam Grahn zelfs een venijnige gitaarsolo uit zijn hoge hoed en met een met een songtekst die zo catchy is als het maar zijn kan, weten we het zeker: “LoveCop” gaat nog lang in ons hoofd rondspoken.

LoveCop ligt vanaf 7 juni in de schappen. Shows in de Benelux staan nog niet op de planning, maar het heeft er alle schijn van dat ze deze zomer nog wel eens op een festivalweide bij ons te zien zal zijn.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.