Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Derby Motoreta’s Burrito Kachimba – “La Fuente”

Ons Spaans is jammer genoeg niet van een bijster hoog niveau, maar gelukkig begrijpen we Derby Motoreta’s Burrito Kachimba wel volledig op muzikaal vlak. De band uit Sevilla maakt iets dat in de vakpers wordt neergezet als ‘rock andaluz’ en dat zette ze toch wel op de Iberische kaart. Twee albums staan inmiddels op hun palmares, evenals shows op festivals als Primavera Sound en in Argentinië. Benieuwd of ze met hun aankomende, nieuwe album Bolsa Amarilla y Piedra Potente ook in Centraal-Europa binnenkort aansluiting zullen vinden. De eerste single “La Fuente” doet die waarschijnlijkheid in elk geval sterk stijgen.

“La Fuente” is een nummer dat ‘muy apretada’ is (ofwel heel strak gebracht is). De vijf duwen stevig door op het gaspedaal, maar voorzien ook wel ruimtes om het iets anders aan te pakken. De tussenstukken worden bijvoorbeeld opgewaardeerd met een orgelpiano en toch zijn het vooral toch weer de gitaren die voor zich spreken. “La Fuente” kent dan ook een richting en die is vooruit. De typerende zang van Dandy Piranha moeten we uiteraard ook niet missen en geeft “La Fuente” dat heerlijk authentieke kantje. Derby Motoreta’s Burrito Kachimba zet op hun nieuwe single hun vakmanschap te kijk, en dat smaakt minstens even kruidig en smaakvol als een paella.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Primavera a la Ciutat: Wanneer wachten een levensstijl wordt

Na een eerste weekend waarbij het Parc Del Forum onveilig werd gemaakt, verplaatst Primavera zich naar de stad om daar ook concerten…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2021

Door alle uitgestelde releases van vorig jaar, was 2021 een machine waarbij iedere vrijdag tientallen topalbums verschenen. De opgave om het bos…
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.