Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Primate & Captain Bass – “Jump Up” (feat. Mc Skywalker)

Als je de Belgische drum-‘n-basswereld wat in het oog houdt, klinken de namen Primate en Captain Bass je vast bekend in de oren. Ze surfden mee op de jump upgolf die enkele jaren geleden in België ontstond en groeiden zo uit tot vaste waarden op feesten als Inceptionz, Bad Habitz en zelfs Rampage. Na veelvuldig samen achter de dj-booth te hebben gestaan en een geslaagde samenwerking in 2021 met “Feels Like”, trokken de twee opnieuw samen de studio in.

Normaal beschrijven we hier het genre, maar dat doet de titel al voor ons. Dat de heren de hardere subvariant van drum-‘n-bass in hun vingers hebben, is niet nieuw; de ode die ze nu brengen aan hun geliefde stijl wel. De originele versie produceten ze vorige zomer als intro voor hun set op Rampage Open Air samen met Woodlock, maar het uiteindelijke resultaat klinkt lichtjes anders: de vocals van Mc Skywalker doen de energiegraadmeter van rood naar donkerrood gaan. “Jump Up” gaat van start met dromerige akkoorden, maar al snel is het tijd voor het stevigere werk. Een veelbelovende opbouw leidt ons naar de drop die op volle kracht inkickt. Deze track is gemaakt om mee te schreeuwen, denken we, maar luttele seconden later dringen de jump upgeluiden onze oren pas echt binnen. Een nummer waar fans lang op hebben gewacht is hiermee van de releaseagenda geschrapt, en daar zullen veel ravers opgetogen om zijn; liefhebbers van het rustigere muziekspectrum zullen dat iets minder.

Waar je “Jump Up” zeker in de mix zult horen voorbijkomen, is op Rampage Total Takeover. Op 10 en 11 maart neemt Rampage Antwerpen over: op vrijdag spelen Captain Bass en Primate apart in een van de tien clubs, zaterdag staan ze back-to-back in het Sportpaleis.

Captain Bass: Facebook / Instagram / Website
Primate: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grafix - "Body Language"

Op Tomorrowland en Rampage waren we al behoorlijk te spreken over Grafix, waardoor hij – hoewel hij al ettelijke jaren ervaring heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.