Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye – “Changing”

© CPU – Joost Van Hoey

Mooneye is ondertussen een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap en zelfs in het buitenland accumuleert de groep langzaamaan erkenning. De band rond Michiel Libberecht bracht in 2018 al een ep te berde en beitelde zich vast in het collectief geheugen met “Thinking About Leaving“, waarmee hij in 2019 De Nieuwe Lichting won. Tijdens de coronaperiode werd de eerste langspeler Big Enough op de wereld losgelaten, met alle lovende kritieken van dien. Na nog eens twee rondes langs de zon besloot de band dat het tijd was voor een vervolg. Albumsingles “Lover to Stranger“, “Branches“, en “Out of Place” bevestigden alvast wat iedereen dacht: Mooneye is er om te blijven. Met “Changing” brengt de band nu zijn vierde promotionele single op de markt in afwachting van Come With Me and Hide.

Voor wie in het verleden getuige was van een optreden van Mooneye, zou “Changing” wel eens bekend in de oren kunnen klinken. Het nummer werd al enkele jaren geleden geschreven, maar wordt nu pas van een plaatsje in het oeuvre voorzien. De tekst past dan ook perfect in het verhaal dat het nieuwe album tracht te vertellen: dat van de evolutie die iemand trotseert tijdens het leven. Het nummer wordt kwetsbaar ingezet onder begeleiding van voorzichtig gitaargetokkel, waarna de fragiele, melancholische stem van Michiel Libberecht al bij de eerste zucht de toon zet. Op verhalende manier kruipt de protagonist uit een schelp, waarna hij zichzelf kan toegeven hoe onwennig verandering en evolutie aanvoelen. Deze climax wordt gevolgd door een bondige – maar toch intense – gitaarsolo waar Adam Granduciel van The War On Drugs trots op zou zijn.

Come With Me and Hide belooft opnieuw een schot in de roos te zijn voor Mooneye. “Changing” onderstreept nogmaals het enorme storytellingtalent dat de band voorheen in de spotlights zette, om nog maar te zwijgen van de sterke, goed doordachte instrumentalen. Alle puzzelstukken vallen in elkaar, dat is zeker. Wie al wil genieten van de nieuwe nummers, kan terecht bij één van de vele clubshows die de band inplande in maart en april. Data kan je vinden op de site van de band. Op Come With Me and Hide blijft het ongeduldig wachten tot 23 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

17 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Mooneye, Say She She, Francis Of Delirium, Picture Parlour en Hotline TNT in Cactus Muziekcentrum

Het concertseizoen van 2024 is inmiddels al op volle gang. Om dat nog eens extra te onderstrepen mogen we van Cactus Muziekcentrum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.