FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tessa Dixson, David Ngyah en Mooneye zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting 2019!

De kogel is door de kerk! Uit meer dan 1000 acts en uiteindelijk negen finalisten, stemden de luisteraars van Studio Brussel het meest op Mooneye, David Ngyah, en Tessa Dixson, die zich voortaan winnaar van De Nieuwe Lichting 2019 mogen noemen. Hiermee treden ze in de grote voetstappen van o.a. Tamino, Soldier’s Heart, SONS, Equal Idiots, Portland en Brihang, die de wedstrijd reeds wonnen en sindsdien uitgroeiden tot zeer populaire acts. De drie haalden het van Camille Camille (die op een vierde plaats strandde), Rafael, Billie Louise, ICTO, Melting Mallows en Mvnsi.

Dat Tessa Dixson, David Ngyah en Mooneye zouden winnen, komt niet als een verrassing. Tessa Dixson gaf al een hele boel shows, heeft een platencontract bij PIAS en werkte al met heel wat producers en writers aan nieuw materiaal. David Ngyah scoorde samen met Blackwave. al een gigantische hit met “Elusive” en stond met hen dus ook op o.a. Rock Werchter, Lokerse Feesten, in de AB, … waardoor ook hij dus al lang geen onbekende voor velen was en zo heel wat stemmen kreeg. Enige uitzondering was Mooneye die voordien nog niet in de kijker liep, maar dan wel weer kon rekenen op West-Vlaanderen die massaal achter de band stonden en hen zo mee naar de winst loodsten.

De drie winnaars komen dus niet als een verrassing en zouden ook zonder De Nieuwe Lichting doorgebroken zijn. Dat de essentie van De Nieuwe Lichting dus wat verloren gaat, is lichtjes te betreuren maar het is de winnaars gegund.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mooneye – Come With Me and Hide (★★★½): Grotendeels binnen de lijntjes

Mooneye brengt met Come With Me and Hide zijn tweede langspeler uit. De band rond Michiel Libberecht won in 2019 de Nieuwe…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye - "Changing"

Mooneye is ondertussen een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap en zelfs in het buitenland accumuleert de groep langzaamaan erkenning. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.