Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem – “S.O.S.”

© CPU – Marvin Anthony

In België kennen de meeste mensen Willem de Bruin misschien als een helft van The Opposites, maar in Nederland heeft de rapper al behoorlijk wat naam voor zichzelf gemaakt na de release van Man In Nood (2018). Op die plaat hoorden we een kant van Willem die we nog niet kenden vanuit The Opposites: zijn solodebuut stond namelijk vol met ongelooflijk kwetsbare tracks over depressie en intergenerationele trauma’s. Mega persoonlijk, maar ook bloedmooi. Geen wonder dus dat Man In Nood groots onthaald werd in Nederland en dat de hype rondom de opvolger dus gigantisch is. Spuug Van God verschijnt later deze maand dan eindelijk, en na “In Mijn Ritme” en “Je Voelt Je Zo Alleen” krijgen we met “S.O.S.” nu een derde voorsmaakje.

Willems langverwachte tweede wordt geen kopie van Man In Nood. Geen zorgen: die mooie, introspectieve teksten zijn er nog steeds, maar de muziek is vuriger en energieker. Dat werd al duidelijk bij de vorige twee singles, en “S.O.S.” benadrukt dat opnieuw. Het is een catchy indierocktrack met snedige gitaren en drums die we nog niet eerder bij hem hoorden, maar deze puntige sound past uitstekend bij de tekst. “S.O.S.” gaat namelijk over Willems woede en frustraties, die hij niet wil zien als een belemmering, maar juist als brandstof om verder te knokken. Een motiverende track dus, eentje die ons nog benieuwder maakt naar Spuug Van God!

Spuug Van God verschijnt op 29 februari. In maart introduceert hij deze plaat tijdens een clubtour door heel Nederland, maar in april stelt hij ‘m ook voor in België. Op 4 april staat Willem in Het Depot in Leuven, en op 5 april doet hij een bezoekje aan Trix in Antwerpen.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui - "Nog Steeds Dezelfde" (feat. Willem)

Wie Willem Ardui zegt, zegt vaak ook meteen blackwave., maar ondertussen brengt de artiest ook solo muziek uit. Onlangs kwam de zanger…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sef - Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag (★★★★): Een kritische idealist

Het is niet te ontkennen dat er een vrij hardnekkig stereotype heerst over Nederlandse rap. Muziekpuristen pretenderen graag alsof alle Nederlandse rap…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 30 maart tot 5 april

Een goede gewoonte moet in traditie gehouden worden. Ook op deze paaszondag. Iedereen geniet van de familiefeestje of het diner op restaurant….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.