Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas – “BIG LOVE”

Lange tijd waren The Black Eyed Peas het non plus ultra in de popmuziek en brachten ze wereldhit na wereldhit uit. In 2011 maakte de groep bekend even een pauze in te lassen en sindsdien bleef het opvallend rustig rond hen. Will.i.am wist solo nog wat hitjes te scoren, maar de andere twee leden Taboo en Apl.de.App wisten nooit het succes te bereiken dat werd verwacht. Sinds vorig jaar zaten de drie echter weer samen om aan nieuwe nummers te werken en maakten ze ook bekend dat Fergie de groep verlaten heeft. Na al een tweetal nieuwe nummers te hebben gelost, is er nu “BIG LOVE”.

Dat Black Eyed Peas een nieuwe weg hebben ingeslagen, is niet te overhoren en het lijkt alsof ze met hun recent materiaal terug naar hun roots gaan. Ook “BIG LOVE” is iets meer hip hop in plaats van commercieel, maar is tegelijk nog steeds heel toegankelijk. Ook lyrisch gezien voorzien ze “BIG LOVE” weer, net zoals op de vorige singles al het geval was, van een politieke noot en wijzen ze op wat de mensen verbindt, in plaats van wat ze verdeeld. Door de lange pauze hebben ze misschien wat aan populariteit ingeboet, maar hun muziek blijft steeds weer vernieuwend en verfrissend klinken. We zijn in ieder geval al benieuwd hoe hun zevende plaat Masters Of The Sun, dat op 12 oktober verschijnt, zal klinken.

Op zaterdag 17 november spelen Black Eyed Peas in Vorst Nationaal hun eerste concert op Belgische bodem sinds 2011.

Facebook

2064 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camera Obscura - "Big Love"

Fans hebben lang hun adem moeten inhouden, maar het wachten is stilaan voorbij. Camera Obscura kondigt voor het eerst in tien jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas - "SIMPLY THE BEST" (feat. Anitta & El Alfa)

Hoe gek het vandaag de dag ook klinkt om te zeggen; als er een band was die de jaren nul domineerde, dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas, Shakira & David Guetta - "DON'T YOU WORRY"

Black Eyed Peas. Ooit werd elk lied dat de Amerikanen uitbrachten zonder twijfel een gigantische hit. De drie mannen en Fergie leken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.