Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ailbhe Reddy – “Looking Happy”

Beetje bij beetje breekt Ailbhe Reddy uit haar bubbel van Dublinse spreekbuizen. Zo sleet ze sinds 2016 al een bataljon aan singles en twee fraaie ep’s zonder door een Belgisch medium opgemerkt te worden. Nu is ze eindelijk klaar voor een debuutalbum, Personal History meer bepaald, dat uitkomt uit op 2 oktober. Haar muziek is bedachtzaam en heeft iets mee van de retro indiepop van Camera Obscura uit de jaren nul. “Looking Happy” is al de derde promosingle die dit jaar verschenen is, naast “Time Difference” en “Between Your Teeth”. Naast vrij gebruikelijke folkrock, komt de elektrische gitaar geleidelijk aan wat meer in de schijnwerpers te staan.

De leadmelodie is heel gelijkaardig aan de riff in het refrein van eerste single “Time Difference“, waarmee de Ierse aantoont dat haar debuut een consistent meeknikkertje zal worden. De synchronisatie met de bas doet wat denken aan de janglepop van de late jaren tachtig, haar emotionele stemslagen in hoog register dan weer aan Sinéad O’Connor. Deze laatste is ook een Ierse, vandaar. Globaal klinkt het nummer groots, maar toch intiem. In de clip hanteert ze een sarcastische stijl, want zoals je kan zien, voelt ze zich helemaal niet zo happy. De tekst gaat over hypocrisie op sociale media, tegenwoordig niet zo’n controversieel onderwerp meer. Een partij stemharmonieën ondersteunt haar in de strofe en het voorrefrein, die trouwens onmerkbaar in elkaar overgaan. Met net iets meer dan drie minuten maakt Ailbhe Reddy het niet te bont, maar net genoeg om onze afspeellijst te halen.

WebsiteInstagram / FacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Camera Obscura - "Big Love"

Fans hebben lang hun adem moeten inhouden, maar het wachten is stilaan voorbij. Camera Obscura kondigt voor het eerst in tien jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.