Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Joel – “Turn the Lights Back On”

Het was maar liefst zeventien jaar geleden dat Billy Joel, het icoon achter klassiekers als “Piano Man”, “We Didn’t Start The Fire” en “Uptown Girl, een nieuwe single uitbracht. De Amerikaan gaat het nummer ook op de Grammys brengen, wat daar zijn eerste optreden zal zijn in dertig jaar. Of Joel effectief aan een grote en universele comeback begint, is nog niet duidelijk. Dat een man die zoveel hits op zijn naam heeft staan meer dan vijftien jaar niets meer op de wereld losliet, doet toch vermoeden dat hij in die tijd toch wel nog wat geschreven heeft.

Op “Turn the Lights Back On” valt al meteen te horen dat Joel doorheen de jaren toch aan kwaliteit heeft moeten inboeten wat zijn stem betreft. Hij wordt in het begin enkel ondersteund door zijn piano, terwijl hij zich vocaal enkele keren volledig strekt in aanloop naar het refrein en tijdens het refrein zelf. Daarna komt er een strijkorkest bij en ietwat kitscherige percussie bij – denk aan het einde van “The Boxer” van Simon & Garfunkel – en dat heeft ons vooral het gevoel dat het iets heel groots en emotioneel probeert te zijn, maar daar toch niet echt in slaagt. “Turn the Lights Back On” klinkt als iets dat Elton John zou hebben geschreven voor een Disneyfilm, en dat is toch niet echt wat we van Billy Joel verlangen.

Billy Joel speelt deze zomer een exclusief Europees concert in het Cardiff Principality Stadium op 9 augustus.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Andreas – “In Your Garden”

Mart Poom maakte in de jaren ’90 en ’00 furore in Engeland als doelman van onder meer Derby County en Sunderland, later…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Wildpicketts

WILDPICKETTS is an indie alternative funk group based on Long Island, New York. The group was founded by singer, songwriter, and lead…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.