Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single gglum – “Do You See Me Different?” (feat. Kamal.)

© Sam Smoker

Met reeds twee uitgebrachte ep’s en een debuutalbum in aantocht is de Britse singer-songwriter gglum op 21 jaar al aardig op weg om naam te maken in het muzieklandschap. Haar sound beschrijft ze als een gevoel van veiligheid; een gevoel van vastgehouden te worden in de lagen van gedetailleerde instrumentatie. Voor haar nieuwe nummer “Do You See Me Different” rekent ze ook op de vocals van de piepjonge singer-songwriter en mede-Brit Kamal. om dat gevoel van veiligheid te versterken.

De opening van de song doen met een eenvoudig gitaarakkoord sterk denken aan de kenmerkende intro’s van boygenius. Ook het zachte stemgeluid van gglum heeft zelfs voorzichtig iets weg van Phoebe Bridgers of pakweg Nanna. Hoe dan ook weet de Britse ons met haar dromerige indiefolk wel meteen mee te voeren naar een al even dromerig landschap. Hoewel gglum het in vroeger werk regelmatig wat steviger durfde doen klinken, houdt ze het in “Do You See Me Different” bij simpele gitaarakkoorden en hier en daar zelfs wat vogelgefluit. Slechts een minuutje voor het einde van het nummer weerklinkt de stem van Kamal. een eerste keer. Zijn bijdrage zorgt ervoor dat de single naar het einde toe wat meer power krijgt. De afsluitende samenzang is prachtig einde van een fijne en eenvoudige indiesong die niet mis klinkt tijdens deze donkere dagen.

The Garden Dream verschijnt op 29 maart.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "The Right Place"

Onder de vleugels van Mayway Records, waar ook bands als The Haunted Youth en DIRK. thuis zijn, bloeit Isaac Roux open. Het…
AlbumsRecensies

Floris Francis Arthur - There Never Is And Never Was A Masterplan (★★★½): Rauwe lap emoties

Floris De Decker geeft het Belgische muzieklandschap al sinds de nillies mee kleur. Met de springerige indierock van Team William werd hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.