FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air sluit december af met ruim twintig nieuwe namen

Scowl © CPU – Mathias Verschueren

December is traditiegetrouw de maand van de cadeautjes. Ook bij het Nederlandse Jera on Air weten ze dat en trakteerden ze ons de gehele maand op festivalaankondigen. Bijna iedere dag werd er een nieuwe band aan de line-up toegevoegd en nu het einde van de maand met rasse schreden nadert, is het tijd om de balans op te maken.

Al vroeg in de maand werd met Suicidal Tendencies meteen een grote naam op de bill geplaatst. De band vierde dit jaar de veertigste verjaardag van zijn gelijknamige debuutplaat en is nog altijd niet te stoppen. De Amerikanen nemen de plek van Biohazard op de vrijdag over, dat op zijn beurt naar de zaterdag verhuist. Een andere klapper van jewelste is het Californische Body Count. De crossovergroep, waar Ice-T nog altijd met de scepter zwaait, mag op de donderdag de Ysselsteynse festivaltent platspelen.

Met Neck DeepJaya the Cat en Harms Way is er een bootlading aan bands aangekondigd die hun strepen al lang en breed verdiend hebben. Voor wie liever nieuw talent aan het werk wil zien, kan op de vrijdag terecht bij Scowl en op de zaterdag bij het Nederlandse Another Now. Beide bands staan aan de voet van een grote carrière en lijken in 2024 definitief de stap naar de top te gaan zetten. Namen als Holding AbsenceEnd It en Dying Wish geven het festival net dat beetje meer body, waardoor er nu al een flinke line-up bevestigd is.

Jera on Air vindt plaats van 27 tot en met 29 juni 2024. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 27 Juni: Authority Zero – Bad Religion – Body CountConservative Military Image – Electric Callboy – GEL – Get the Shot – Hot Mulligan – Knosis – Madball – Ploegendienst – Shadow of Intent

Vrijdag 28 Juni: Better Lovers – Bleed from Within – Counterparts – End It – Dropkick Murphys – Grade 2 – Hang Youth – HeriotHolding Absense – Ice Nine Kills – Jaya the Cat MindforceNeck DeepScowlShow Me The Body – Silverstein – Simple Plan – Sum 41 – Suicidal TendenciesThe RumjacksThrown

Zaterdag 29 Juni: Alpha Wolf – Another Now – Bane – Bob Vylan – Biohazard– Bury Tomorrow – Comeback Kid – Dying Wish – ERRA – Fit For A King – Guilt Trip Harms Way – Incendiary – MindwarSnuff – Thursday – Thy Art Is Murder – While She Sleeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.