Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Overpass – “Stay Up”

© Sam Crowston

De Engelse muziekwereld broeit tegenwoordig van nieuwe bands. Een voorbeeld daarvan is Overpass. Het viertal is afkomstig uit Birmingham en verovert met hun muziek de harten van de indierockliefhebbers. Vorig jaar waren ze terug te vinden op enkele festivals en zagen we ze naast eigen headlineshows ook fungeren als voorprogramma voor onder meer Inhaler. Een druk jaar achter de boeg dus, maar aan rust denken de Britten nog niet. In februari komt hun debuut-ep From The Night uit en om dat te vieren kondigden ze inmiddels een UK tour aan. Hoewel er nog niet meteen plannen zijn voor een buitenlandse tour, kan de pijn vandaag gestild worden met nieuwe single “Stay Up”.

Overpass toont ditmaal een ruiger kantje van zichzelf. De gitaren vliegen vanaf de start al rond ons hoofd en dat blijft ook zo doorgaan. Het nummer geeft alle bandleden de ruimte om te tonen wat ze kunnen. Het geeft perfect weer wat de band in hun mars heeft en dat is heel wat. Terwijl gitarist Elliot Rawlings alle aandacht probeert te stelen met een gitaarsolo, gaat Jake Bishop volledig los op zijn drumstel. Dat Overpass over een krachtige zanger beschikt, is geen nieuwtje meer, maar toch wordt het ook ditmaal opnieuw bewezen. Tijdens de bridge ligt alle focus op Max Newbold’s stem, maar al snel vloeit het over in de outro. Nog eenmaal gaan alle bandeden volledig los en zo sluit de song af met een climax. “Stay Up” klinkt al goed op plaat, maar met de energie die in dit nummer zit zou dit live wel eens het hoogtepunt van de show kunnen worden.

Op 16 februari vershijnt debuut-ep From The Nigt. “Stay Up” is alvast veel belovend.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
LiveRecensies

Inhaler @ De Roma: Onuitputtelijke energie

België houdt van Inhaler en die liefde is duidelijk wederzijds. Dat is te merken aan de talloze shows die het Ierse kwartet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.