Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bad Omens & Poppy – “V.A.N”

© Bryan Kirks

De duur van hun bestaan beperkt zich nog tot minder dan tien jaar, maar de mannen van Bad Omens hebben het al tot gevestigde waarden in de metalcorescene kunnen schoppen. Hun eerste, zelfgetitelde plaat kwam uit in 2016 en die was er, zoals we dat zeggen, ‘boenk’ op. Bad Omens belandde meteen in de Billboard charts van rockalbums, hardrockalbums en independent albums. Begin 2022 keerden de heren terug met een sterk derde studioalbum, getiteld THE DEATH OF PEACE OF MIND: het grootste succes tot op de dag vandaag, met “Just Pretend” als uitschieter. Overmorgen breekt het Europese luik van hun Concrete Forever tour aan en daarmee zullen ze, met hun vlijmscherpe breakdowns en catchy refreinen, ook halt houden in de AB en 013.

Poppy zal tijdens die avonden het publiek opwarmen met haar elektronische beats en diepe riffs. Om de goede verstandhouding tussen beide artiesten in een muzikale mal te gieten, komt er twee dagen voor die tour aanvat een gezamenlijke single uit in de vorm van “V.A.N”, ofwel Violence Against Nature. Hoe onschuldig dat nummer van de grond komt, zo stevig gaat het er enkele ogenblikken later aan toe; muzikaal dan, want de afwezigheid van frontman Noah Sebastians stem is wel opmerkelijk. Met sinistere synths en drums die zo kort en krachtig zijn dat ze wel op geweerschoten lijken is de sfeer onheilspellend en dreigend. En dan moet de echte uitbarsting nog komen: de onschuldige vocals evolueren in een Poppy die alles aan stukken schreeuwt, bovenop de industriële metal met elektronische toetsen. Met het verhaal van een AI-entiteit die erop uit is om de mensheid te vernietigen, is de boodschap allerminst hoopgevend, maar een veelbelovende single is het des te meer.

“V.A.N” is een eerste glimp van wat je mag verwachten van Bad Omens’ vierde album Concrete Forever, dat zal uitkomen op een nog aan te kondigen datum.

Op 4 februari passeert Bad Omens in Poppodium 013 in Tilburg. Een dag later houdt de tour halt in onze hoofdstad, meer bepaald in de AB. Poppy verzorgt voor beide optredens het voorprogramma.

Bad Omens: Facebook / Instagram / Website
Poppy: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Knocked Loose - "Suffocate" (feat. Poppy)

Knocked Loose heeft al jarenlang de reputatie om de boel op stelten te zetten. Vorig jaar bewees de groep dat de Backyard…
LiveRecensies

Bad Omens @ Ancienne Belgique (AB): Gangsters in de jungle

Het blijft in een stijgende lijn gaan voor Bad Omens. Nadat de Amerikaanse band een klein jaar geleden reeds in een uitverkochte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.