FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Left of the Dial 2024 met o.a. Lou Terry, Twen en Better Joy!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als er een festival is dat we een warm hart toedragen, dan is het wel Left of the Dial. De laatste jaren heeft het Rotterdamse ontdekkingsfestival voor gitaren heel wat opkomend talent een plaats gegeven op hun poster (voor zo’n 400-tal bands) en dat lijstje wordt dit jaar verder aangevuld met nog eens een kleine honderd namen. Vandaag maakte het festival alvast de eerste zeer uiteenlopende worp bekend en kan de voorpret, ruim negen maanden op voorhand, officieel beginnen.

Het focusland van Left of the Dial is en blijft het Verenigd Koninkrijk en daarom zal het niet verbazen dat deze eerste lichting namen meteen heel Brits kleurt. Uit het land van de Union Jack zakken af naar Rotterdam: Better Joy, Big Warm Bed, Canned Pinneapple, Cosmorat, Hypothetics, Lou Terry, Man/Woman/Chainsaw, Mould, MUCK. en Victory Lap. Ook coole lokale bands krijgen een welverdiende plaats in het tijdschema en zo mag het altpopgezelschap Gespuys in oktober aantreden. Iets langer onderweg is het Amerikaanse duo Twen, die niet alleen met hun speciale gitaren nu al een van de ‘must sees’ van het festival zijn. Voor wie het voorlopig hoort donderen in Keulen (of Rotterdam), kan zich alvast inluisteren dankzij deze handige afspeellijst.

Left of the Dial gaat dit jaar door van donderdag 17 oktober tot en met zaterdag 19 oktober. Combitickets zijn reeds in verkoop voor 60 euro. Voor meer informatie en tickets verwijzen we je graag door naar de website van het festival. Meer namen worden binnenkort aangekondigd.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Victory Lap - "Jealousy"

Victory Lap is een vijftal uit Nottingham dat met “Jealousy” zijn debuutsingle aflevert aan iedereen die het wil horen. Robin Hood zou,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 3): Het aards paradijs

Left of the Dial is een uitputtingslag. Die begint eigenlijk al weken voor het festival, wanneer je start met het kijken naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.