Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sekou – “Crying”

© Quinn Titsworth

Wordt 2024 het jaar van Sekou? Als we alles mogen geloven, dan zijn we er heel zeker van en daarmee kozen hem ook als een van onze Grote Beren van Morgen. Hij was tevens in de running voor de titel van BBC Sound of 2024 en mag zich met zijn negentien lentes al uitroepen als een Brit Award-genomineerde. Dat de Britse zanger een kast van een stem heeft mochten we, desondanks technische problemen, onlangs ook al aanschouwen op Eurosonic. Internationaal staat er hem dus veel te wachten en een nieuw jaar gaat dan ook gepaard met nieuwe muziek. Dat heeft hij goed gehoord, want met “Crying” gaan we al wenend het nieuwe Sekou-jaar in.

We leerden Sekou kennen met “Better Man“, een ultieme pianoballade. Piano blijft op “Crying” nog steeds het instrument naar keuze, maar dankzij de lichte drumpads krijgt het geheel toch het r&b-kantje dat zijn stem de juiste ondersteuning geeft. De jongeman heeft een stem die niet veel extra nodig heeft, maar het laat alles toch beter binnenglijden wanneer we lichtjes kunnen dansen op wat zwoelere beats terwijl hij ons zijn liefdesverdriet bezingt. ‘Broken hearts make maniacs’ en daarmee heeft hij ook zo goed als iedereens gebroken hart laten spreken. “Crying” geeft ons vochtige oogjes op de dansvloer, maar dat doet hij op een uitstekende manier waardoor we het hem gewoon laten doen.

Sekou mag zijn gouden stem ook binnenkort in België laten horen want op 20 februari dient hij als voorprogramma van Renée Rapp in een hopeloos uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

148 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
LiveRecensies

Reneé Rapp @ Ancienne Belgique (AB): Veel meer dan een Mean Girl

De Amerikaanse Reneé Rapp is aan haar opmars bezig. De zangeres-actrice kende haar start bij het grote publiek door haar rol in The…
LiveRecensies

Eurosonic 2024 (Dag 1): Toekomst in het verleden

Naar jaarlijkse traditie transformeert Eurosonic Noorderslag (ESNS) Groningen in januari tot het epicentrum van de muzieksector. Gedurende drie dagen krijgen veelbelovende acts…
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2024 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘De Grote Beren van Morgen’, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.