Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Drahla – “Default Parody”

© Drahla & George Brown

Dat er iets nieuw zat aan te komen van Drahla, hing al een tijdje in de lucht. De Britse formatie kan je gerust een underdog in hun genre noemen, want zelfs voor postpunk-termen is de muziek die ze maken niet van de gemakkelijkste soort. Hun debuutalbum Useless Coordinates ging desondanks vlotjes over de tongen en zette ze in zekere zin op de kaart van heel wat muziekliefhebbers. Op het New Yorkse cultlabel Captured Tracks, de thuishaven van onder meer DIIV en The Lemon Twigs, brengen ze op 5 april hun nieuwe album angeltape uit. Een gemakkelijke plaat hoeven we niet te verwachten, maar “Default Parody” klinkt desondanks best toegankelijk.

Het is de gitaar die van bij het begin van “Default Parody” de aandacht trekt. Een beetje scheef en toch strak vormt het de basis van het nummer waar ze doorheen het nummer op blijven voortbouwen. Na het eerste refrein moeit zich de saxofoon met een zeer nadrukkelijke passage, die wel iets weet toe te voegen aan “Default Parody”. De spanning stijgt doorheen het nummer, al bereikt het nummer niet het verwachte hoogtepunt. Desondanks voelt dat niet aan als een gebrek, want de puzzelstukken liggen wel mooi in elkaar. De aandacht weet Drahla alvast te trekken met “Default Parody” en dat zal live zeker niet anders zijn.

Op zaterdag 4 mei staat Drahla op All Access, een nieuw dagfestival dat in het kader van Les Nuits Botanique wordt georganiseerd. Het nieuwe album angeltape verschijnt op 5 april.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Drahla – angeltape (★★★★): Eigenzinnig en majestueus

In 2019 zetten Luciel Brown, Rob Rigss en Michael Ainsley hun eerste stappen in de muziekindustrie met debuutalbum Useless Coordinates. Daarna was…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2018: Festivaldag 2

Dag 2 van Best Kept Secret bracht legendes met zich mee, ettelijke laidback vibes en veel straffe hardere acts. Wij namen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.