Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meis – “Spijt”

© Félice Hofhuizen

De muzikale familie de Groot staat in de lage landen bekend om haar Nederlandstalige fijnbesnaarde werk. Niet alleen is Boudewijn de Groot uit het juiste artistieke hout gesneden. Ook zijn kleindochter Aysha de Groot maakt duidelijk van hetzelfde stamboomhout deel uit. Dit liet ze in 2021 al horen op haar debuut-ep Een. Deze liet ons toen al watertanden naar haar eerste langspeler, die 9 februari zal verschijnen en waar eerder al enkele nummers van verschenen. Zo liet ze in april met “Zonder” het eerste nummer los van haar conceptalbum dat het verhaal vertelt over een donkere periode in haar leven.

Op “Spijt” toont Meis nogmaals dat de muziek haar boodschap versterkt en dat is er eentje waarin plaats is voor verdriet en spijt over haar moeilijke gezondheidssituatie. Ze bezingt hoe die periode haar als persoon veranderde en vertelt dat ze spijt heeft dat ze niet is geworden waar haar omgeving op had gehoopt. Door het zachte geluid dat de muzikanten samen met haar voortbrengen, komt deze tekst dan ook beter tot leven. Niet alleen zorgen de even zachte drums en synths voor een terugkerend patroon, maar ook de instrumentele solo past perfect binnen “Spijt”. Deze nieuwste zorgt ervoor dat taboes worden doorbroken en alle vormen van lijden bespreekbaar worden. Met “Spijt” leren we Aysha als persoon weer een beetje beter leren kennen en we reikhalzend uitkijken naar 9 februari.

Zwart/Wit verschijnt op 9 februari en stelt deze doorheen België en Nederland voor op haar bijpassende tournee. Voor tourdata verwijzen we graag naar de website van Meis.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

10 posts

About author
"Muziek is de moedertaal van het hart."
Articles
Related posts
LiveRecensies

Meis @ Trefpunt: Bagage, paaldansen en alles voor mama

Meis is nog geen grote naam in België, maar de Nederlandse heeft wel al op heel wat grote podia in België gestaan….
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meis - "Zonder"

Wat doe je als je grootvader een muzikale legende is in de Lage Landen? Juist ja, dan ga je ook muziek maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.