Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei – “Freedom”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Nieuw-Zeelandse soultroubadour Jordan Rakei heeft ruim de tijd genomen om aan een nieuw album te werken. Als alleskunner neemt hij graag zoveel mogelijk processen in de creatie van zijn album zelf in handen en dat maakt dat de albums steeds heel dicht bij hemzelf blijven. Dat zal bij zijn aanstaande album niet anders zijn, al is het daaromtrent nog even wachten op verdere informatie. Gelukkig krijgen we met “Freedom” vandaag, na het geweldige “Flowers“, nog een nieuw voorsmaakje te horen.

Jordan Rakei slaagt er keer op keer in om een zeer gelaagd geluid neer te zetten dat warm en knus aanvoelt. Op “Freedom” is dat niet anders en dat maakt het wederom tot een zeer fijne luisterbeurt. Je hoort elk instrument haarfijn in de mix, van de groovy baslijn tot de tactvolle percussie. Het fijnste aan “Freedom” is echter de zang van Jordan Rakei, die doorspekt van veel gevoel een zekere hartelijkheid uitstraalt. Door deze in het refrein te versterken door meer stemmen komt het nog een stukje beter binnen. Op die manier is “Freedom” een zeer geslaagd vervolg voor “Flowers” dat ons des te meer doet uitkijken naar een nieuw Jordan Rakei album.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2053 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Flowers"

Jordan Rakei zet zichzelf vandaag in de bloemetjes, want hij is terug met gloednieuwe muziek. Zijn roots liggen in Nieuw-Zeeland en Australië,…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.