Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei – “Flowers”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Jordan Rakei zet zichzelf vandaag in de bloemetjes, want hij is terug met gloednieuwe muziek. Zijn roots liggen in Nieuw-Zeeland en Australië, maar woont nu al enkele jaren in Londen. Vanuit de Britse wereldmetropool veroverde hij gestaag de harten van de indieliefhebbers met vier albums. Zijn laatste worp What We Call Life dateert alweer van 2021 en presenteerde hij in het daaropvolgende jaar in de Ancienne Belgique en op Pukkelpop. Echt lang voelde zijn afwezigheid dus niet, al zou een album wel pas voor het voorjaar van 2024 gepland staan. Met de single “Flowers” start hij het nieuwe hoofdstuk alvast met veel soul en gevoel.

“Flowers” voelt wel degelijk als de start van iets nieuws en dat al van bij de eerste noten. Een bewerkte piano zet ons als luisteraar meteen op scherp, nauw achtervolgd door wat kordaat percussiewerk. De lijm om het tot een mooi geheel om te vormen is de soulvolle en warme stemklank van Jordan Rakei, die het nummer van warmte voorziet. Bij het eerste refrein voegen zich ook nog eens een gitaar en een paar strijkers bij het geheel en bloeit “Flowers” op majestueuze wijze open. Jordan Rakei ontbolstert en vat in het nummer het gevoel samen dat hij had bij de eerste ontmoeting met zijn vrouw. De hommage aan zijn eerste liefde is nog zo veel mooier dan een bloemenboeket van het tankstation. Jordan Rakei bekoort en charmeert op “Flowers” op een manier waarop alleen hij dat kan.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2053 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Real Estate - "Flowers"

Voor het nieuwste nummer van Real Estate, “Flowers”, is het alsof een frisse lentebries door de kamer waait. Real Estate, bekend om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Freedom"

De Nieuw-Zeelandse soultroubadour Jordan Rakei heeft ruim de tijd genomen om aan een nieuw album te werken. Als alleskunner neemt hij graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.