Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Libertines – “Shiver”

© CPU – Marvin Anthony

Nog exact zeven weken en dan kunnen we eindelijk naar het nieuwe studioalbum van The Libertines luisteren. All Quiet on the Eastern Esplanade verschijnt namelijk op 8 maart en is de opvolger van het in 2015 verschenen Anthems for Doomed Youth, dat nog maar het derde album van de Britse garagerockband was. Zangers Peter Doherty en Carl Barât kunnen inmiddels al zo’n tien jaar weer door dezelfde deur, na de fameuze breuk in 2004, waarna ze een decennium lang niet meer samen speelden en dus ook niet meteen een opvolger maakten voor hun eerste twee platen.

Eerder kregen we van het nieuwe album “Run Run Run” en “Night Of The Hunter” te horen en we konden concluderen dat het rauwe en ongeraffineerde garagerockgehalte van de band inmiddels wel is verdwenen. Ook op “Shiver” is dat nu het geval, al betekent dat niet meteen een slecht lied, al zijn er bands die de nieuwe sound van The Libertines beter uitvoeren dan Doherty en Barât. De single opent met een swingende piano en gitaren die vooral klinken alsof The Smiths een poging gewaagd hebben tot het maken van shoegaze, wat op zich wel nog interessant en in zekere zin ook wel catchy is. Gelukkig blijft de unieke stem van Doherty doorheen de jaren altijd even authentiek en daardoor heeft “Shiver” nog altijd een wat ongepolijst randje. Het ziet ernaar uit dat All Quiet on the Eastern Esplanade de meest poppy plaat van The Libertines zal worden, maar misschien ook wel de meest aanstekelijke.

All Quiet on the Eastern Esplanade verschijnt op 8 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

458 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Libertines - All Quiet on the Eastern Esplanade (★★★): De balans tussen authenticiteit en de drang naar veelzijdigheid

We hebben er een maandje – wat stelt een maand nog voor wanneer je al negen jaar wacht? – langer moeten op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Libertines - "Oh Shit"

Fans van The Libertines zullen toch nog wat langer moeten wachten voor ze naar de vierde langspeler van de Britse band zullen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Libertines – “Night Of The Hunter"

The Libertines is weer helemaal terug. De Britse band rondom frontmannen Pete Doherty en Carl Barât loste in oktober met “Run Run…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.