Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “Crowded Roomz”

© CPU – Ymke Dirikx

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich vlotjes een weg baant langs verschillende genres, weet ze als geen ander te intrigeren én te vernieuwen binnen het (elektronische) muzieklandschap. Live rijgt ze dan ook nog eens de ene na de andere geniale sample aan elkaar en in combinatie met haar eigen werk levert dit steevast een uiterst interessante set op. Nauwelijks enkele weken geleden mocht ze – met goedkeuring van Fred again.. himself – “leavemealone” succesvol remixen en vandaag komt de Britse alweer met eigen muziek op de proppen.

Op “Crowded Roomz” zijn het dit keer niet de beats die de grootste aandacht opeisen, maar wel de instrumentale keuze alsook de lyrics van het nummer. ‘I feel so lonely in crowded rooms/I feel so lonely, they never know’, zingt Nia Archives in een heerlijk Brits accent. Toch wel een straffe bekentenis voor een dj die zich tegenwoordig mag opmaken voor volgelopen zalen, of zoeken we hier te veel achter? Het nummer gaat in ieder geval over een gevoel van eenzaamheid én het zoeken naar een bepaalde meerwaarde in het leven. Klinkt allemaal redelijk zwaar wat ons betreft, maar gelukkig maken de pittige beats het nummer alsnog heel erg dansbaar. De refreinen worden daarenboven opgevrolijkt met de sound van enkele elektrische gitaren, waardoor alles mooi in elkaar overvloeit en het relatief korte nummer toch interessant blijft van begin tot einde.

Op vrijdag 19 juli kan je gaan dansen op de beats van Nia Archives op Dour Festival.

Facebook / Instagram / Website / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nia Archives - Silence Is Loud (★★★): Ups, downs en vlaktes

Als je onder meer Fred again.. en Jorja Smith tot je fans mag rekenen, dan weet je dat je goed bezig bent….
InstagramLiveRecensies

The Blaze @ Vorst Nationaal: Grootstedelijke jungle

Bij The Blaze draait het niet enkel en alleen om het auditieve, maar het visuele aspect speelt een zo goed als even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Unfinished Business"

Het woord revelatie wordt vaak ietsje te snel gebruikt, maar voor Nia Archives is het wel absoluut van toepassing. De Britse dj…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.