Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Albert Road”

© Tatiana Ponzuelo

Als we het hebben over de beloftes van 2024 kunnen we natuurlijk niet om English Teacher heen. Het viertal uit Leeds timmert al een tijdje aan de weg, maar dat neemt niet weg dat ze nog maar aan het begin staan van hun waarschijnlijk glansrijke carrière. Met “The World’s Biggest Paving Slab” wist de band vorig jaar zowaar al een hitje op hun palmares bij te schrijven. Het is nog wachten op een debuutalbum, maar gezien de verscheidenheid aan singles die English Teacher al heeft uitgebracht, kijken we alvast erg uit naar de release daarvan.

Met ”Albert Road” krijgen we de kwetsbare kant van de band te horen. De heldere doch breekbare stem van Lily Fontaine, moeiteloos schakelend van spoken word naar zang, laat ons heerlijk wegdromen. Het nummer begint vrij minimalistisch met enkel zachte drums en gitaar, maar laagje na laagje wordt de instrumentatie en de intensiteit uitgebreid. Ergens in de verte doet de single denken aan de emotie en opbouw die bands als Black Country, New Road in hun muziek leggen. Als het nummer de drie minuten aantikt, bloeit het helemaal open: het volume stijgt en de stem van Fontaine gaat richting schreeuwen. Een werkelijk prachtige apotheose van een liedje dat sowieso al indruk maakte. De zangeres gaf laatst in een interview aan druk te voelen om te presteren en dat is ergens ook niet gek te noemen: de lat lag al hoog, maar na het horen van ”Albert Road” ligt die zowaar nog hoger. Ons hoor je in elk geval niet klagen.

English Teacher gaat samen met Sprints op tour en is in ons land te bewonderen in Trix en Cactus Club. 

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

33 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

SPRINTS + English Teacher @ Cactus Muziekcentrum: Een lesje spurten

Als twee post-punksensaties gezamenlijk de oversteek maken naar Europa, dan zijn we er als de kippen bij. En wij niet alleen. De…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.