Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divided – “Cinder”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het afgelopen jaar was het stil rond Divided. De West-Vlaamse postmetalband gaf slechts sporadisch optredens, waarvan het Rotterdamse Left of the Dial een aangename uitschieter was. Sinds vandaag weten we echter beter. Het viertal heeft zich samen met Gilles Demolder (bekend van Siem Reap en Wiegedood) een jaar lang teruggetrokken om ijverig te werken aan de opvolger van Riser. Deze keer maakt Divided zich op voor het echte werk, want Light Will Shine wordt het officiële langspeeldebuut. Om de promomachine op volle toeren te laten draaien, brengen de heren nu de single “Cinder” uit.

Divided blijft op “Cinder” dobberen in vertrouwde wateren. De gitaren staan strak gespannen en handhaven daarmee een stabiel tempo. Dit geeft drummer en zanger Pepijn Vandaele de mogelijkheid om zijn stem op de voorgrond te brengen. Zo horen we hem letterlijk worstelen met zichzelf en zijn omgeving. Hij schreeuwt het uit van de pijn, maar zingt tegelijkertijd ook ietwat hysterisch, alsof hij gekluisterd zit in een dwangbuis. Dit claustrofobische gevoel maakt van “Cinder” alles behalve een openbloeiend postmetalnummer. Hiermee schippert de groep tussen de grote voorbeelden STAKE en Amenra, wat gezien de jonge leeftijd van de bandleden een puike prestatie is. Omgaan met pijn en leed kent geen leeftijdsgrens.

Light Will Shine verschijnt op 29 maart via Dunk!records. De release wordt op 5 april live voorgesteld in het Wilde Westen.

Facebook / Instagram Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Divided – Light Will Shine (★★★★½): Schitterend breekwerk

Dat we in België niet te klagen hebben over het aantal succesvolle metalbands, mag al een hele tijd geen geheim meer zijn….
Festivalnieuws

Left of the Dial maakt programma compleet met o.a. Whispering Sons, Eosine, Girl Scout en meer!

De festivalzomer komt tot haar einde en dat betekent dat het concertseizoen binnenkort weer op gang komt. In dat concertseizoen is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.